jeneratör yıldız noktası sorusu?

evet arkadaşım ben hidroelektrik santralde çalışıyorum generatörün yıldız noktası topraklanmış şekilde bağlıdır. doğru biliyorsun.
yani trafonun yıldız noktası topraklanmazmı diyosunuz arkadaşlar trafoların yıldız noktasından notr cıktıgını biliyorum fakat aynı zamanda bu nort topraklanır diye biliyorum.notr olarak kullanmak için işletme topraklamasının bundan bagımsız olarak topraklandıgından bahsediyorum ben bu şeklide biliyorum forumdada bu şeklide olduguna dair bir cok yorum okudum

efe bey sorum sizin anladıgınız gibi değil yukarıda açıklamaya calıstım...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
ya arakadaşlar bu konu neden gene gündeme geliyor anlamıyorum enteresan çok enteresan
 
evet arkadaşım ben hidroelektrik santralde çalışıyorum generatörün yıldız noktası topraklanmış şekilde bağlıdır. doğru biliyorsun.

MERİN arkadaşım haklı bende termik santralda çalışıyorum 150 mw - 15kv. luk genaratörümüzün yıldız noktası nötür direnci üzerinden topraklanmıştır.Nötür direnci yaklaşık 607 ohm dur.Arıza anında hangi fazda arıza varsa toprak üzerinden devresini tamamlayacak ve koruma röle devresi çalışacaktır.Buradaki direncin görevi arıza anındaki devreyi tamamlayan arıza akımının minumum seviyede olması,aksi halde gerçek arıza akımı çok daha hasar verici olur.
 
sizin dediğiniz sistemi fransızların kurduğu çoğu yerde görüyorum.
 
Jeneratörlerin yıldız noktaları topraklanmalıdır.

Transfer için 4kutuplu kontaktör veya tmş seçilmiş ise Şebeke nötr toprağından alamayacağından topraklanmalıdır.4kutuplu seçilebilmesinin sebebi de transferden önce kakr kullanıldığında nötr kesmeli kullanılması gereklidir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,281
Mesajlar
916,405
Kullanıcılar
450,106
Son üye
orhanyildiz07

Yeni konular

Geri
Üst