jeneratör seçimi?

salserol

Üye
Katılım
24 Eyl 2006
Mesajlar
29
Puanları
1
Yaş
39
selamlar kolay gelsin..
müstakil bir ev için jeneratör seçerken nelere dikkat edilmesi lazım..?
seçerken tri faze mi yoksa mono faze seçmek mi gerekiyor ??
teşekkürler..
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Müstakil bir eve jeneratör seçerken monofaze seçmelisin.Önce evinde çekeceğin toplam gücü bul.Bunu yaparken neleri çalıştıracağını iyi belirle ve aktif güçlerinin toplamını bul.Daha sonra buna uygun bir jeneratör seç.Jeneratörler kompleks güç olarak değerlendiriliyor.Örneğin 100 KVA lık bir jeneratör
100x0,8=80 KW lık aktif güç verir.Senin aktif gücün ne kadar ise 0,8 e böldüğünde seçeceğin jeneratör gücünü bulabilirsin.Kolay gelsin...
 
Teknikadam 41 ve darma jeneratör seçimiyle ilgili gerekli bilgileri vermişler. Bende şunu hatırlatmak isterim; Monofaze jeneratörlerde nötr hattı bulunmaz, toplamı 220 v. olan 2 faz vardır.Şayet bu jeneratörü elektrik kesildiğinde kullanmak istiyorsan panoya (yada sigorta kutusuna) 2 kutuplu 1-0-2 pako şalter bağlaman ve şebekeden gelen nötr hattını da bu şaltere girmelisin.jeneratör çalıştığında Şebeke nötrüde kesilmiş olur ve jeneratör elektriği ile çakışmaz. Şalterin 1 pozisyonu şebeke olur,2 pozisyonu jeneratör olarak kullanabilirsin.(Yok eğer şehir dışında elektriği olmayan bi yerde kullanacaksan gerek kalmaz).
 
yanıtlarınız için teşekür ederim..
en sonunda aksa marka 7000e serisi jeneratör satın aldım..cihazın üzerinde 3 adet 220 voltluk priz mevcut. bu jeneratörü eve 1-0-2 pako şalter ile eve bağlatmayı düşünüyorum. müstakil evimde maalesef küçük bir sıva altı pano takıldığı için yer yokluğundan dolayı pako şalteri onun altına sıva üstü yeni bir panoya monte etmeyi düşünüyorum. beni düşündüren bu 3 adet prizden 1 adetini mi pako şaltere bağlam mı?? yoksa 3 adetini mi eve giren 3 faza mı paylaştırmalı mıyım? elektrikçim jeneratörü hemen panonun altına yerleştirelim diyor. nedeni ise kablo uzadıkça verimin azalacağını söylüyor. mutlaka doğruluk payı var. ama ben karbonmonoksit, yangın tehlikesi ve yüksek sesi göz önüne aldığımızda bende jeneratörün 5-7 m ileride durması taraftarıyım. ip 23 koruması olan bu jeneratörü fırtınalı ve yağmur havalarda kullanmayı düşünüyorum. sizce yağmur altında kullanabilmek için ne kadar büyüklükte bir sundurma veya kabin benzeri bir konstruksyon yapmalıyım. kusura bakmayın sundurma elektrik konusundan çıkıp azıcık inşaat müh. konusuna girdi..
 
jeneratörün ölçüleri (Boy x En x Yükseklik)=720 x 550 x 690
 
İçine girebileceği kadar... Dağıtım panosu kuracaksan onuda düşün... Çalışınca genişlemez... Kendine serbestçe gezeceği bir yerde aramaz... ;) Selamlar...
 
;D ;D dpolama için yeter ..ama çalışınca ısınacak alet..
 
Portatif jeneratörlerin kullanımında dikkat edilmesi gereken hususlar (ekte)
Tüm jeneratörlerde cebri doğal havalandırma şarttır. jeneratör hava emişini (emisyon) ve hava çıkışını (egsoz) rahat bir şekilde yapabilmelidir. Taşınabilir (portatif) jeneratörlerden ziyade büyük güçlü jeneratörlerde mahalin hacmi, hava emiş ve egsoz çıkış mesafeleri çok önem arzeder.
 

Ekli dosyalar

  • jentalimat.rar
    247.9 KB · Görüntüleme: 48
Moderatör tarafında düzenlendi:
sayın sarserol.mümkünse 1 0 2 diye adlandırılan pako şalteri çift kutuplu seçerek nötr hattınıda 1 0 2 yapınız. daha sağlıklı olacağı kanısındayım kolay gelsin.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,875
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst