Jeneratör Beslemesi

speedok

Üye
Katılım
14 Eyl 2007
Mesajlar
49
Puanları
1
Yaş
39
kampüste 2 ayrı abonelik olan yeri tek jeneratör besleyebilirmi medaş buna izin verirmi değerli bilgilerinizi almak isterim..
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
iki ayrı abonelik dediğinizde iki farkı dağıtım panosu aklıma geliyor eğer iki farklı dağıtım panosunu tek bir jeneratörden beslemeniz durumunda, iki panonunda enerjisisnin aynı anda kesilmiş olması gerekir aboneliğiniz tek hattan ise sorun olmaz çünkü elektrik kesilince iki panoınuzda enerjisisz kalcaktır ama farklı hatlardan ise kesinlikle sorun olacaktır.
 
Abonelik A.G. mi? O.G. mi? basit tek hat şeması verebilirmisiniz? Aynı birimin iki AG abonesiyse bu O.G aboneye çevrilebilir, A.G'de motorlu şalterle bir otomatizm sistemi kurabilirsiniz. Bu şekilde projelendirip MEDAŞ'dan onay alınabilir. Farklı 2 AG aboneyi tek jeneratörle yedeklemeye MEDAŞ onay vermeyecektir muhtemelen.
 
2 ayrı sayaç(2 ayrı ana pano)ama boxlarıda ayrı yerde tek jeneratörden beslenebilirmi
 
Apartmanlarda 10 daireyi tek jeneratör beslenmesi sıkıntı olmadığına göre, farklı abonelikler olması sıkıntı yaratmayacaktır görüşündeyim.
 
ayrı dediğiniz birimler aynı şebekeden besleniyorsa iki adet transfer panosuyla yapabilirsiniz yasal olarak bir sorun çıkmaz
 
Sorun olmaz. Her iki Şebeke için 2 ayrı ATS cihazlı transfer panosu kullanırsanız, jeneratörün mevcut kumanda panosunda revizyon yapmadan sorunu çözersiniz.
 
Sorun olmaz. Her iki şebeke için 2 ayrı ATS cihazlı transfer panosu kullanırsanız, jeneratörün mevcut kumanda panosunda revizyon yapmadan sorunu çözersiniz.
Bu arada farklı şebekeden de beslense kurum olarak bir sorun yaratmaz. Birinin Keban'dan diğerinin Atatürk barajından beslenebileceğini düşünmüyorsanız eğer. :D
 

Forum istatistikleri

Konular
128,229
Mesajlar
915,991
Kullanıcılar
450,025
Son üye
sedef12

Yeni konular

Geri
Üst