JENARATÖR TRANSFER PANOSU ARIZASI

Bu hatanın nedeni zaman rölesinden yada koruma rölesinden kaynaklanıyor olabilir mi ?
Çünkü aynı problem şuan bizde de var.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Jeneratörün yükü üzerine alma zamanı değiştirilebiliyor ise bu iş kolay çözülebilir.
 
S.a benım sorunum jenerator 3 faz gırış 1 faz transfer panosunu nasıl montaj edebılırım saygılarımla
 
Jeneratörden çıkan elektırık normal mı önce onu kontrol edın dalgalanma oluyorsa ıkaz regülatorunde sıkıntı olabılır voltajda sorun yoksa ozaman panoyu gözden geçırın dalgalanma olayını kaynağından bakarak araştırın ilk bakılacak jeneratörden çıkan elektırık olmalıdır
 
otomatik kontrol panelinde bulunan faz faz ölçümü,faz nötr ölçümü yapılarak transfer panelinin kontrolü de yapılmış olur.Şebeke ve jeneratör şalterlerinin giriş uçlarının kontrol edilmesi gerekiyor.büyük bir ihtimalle otomatik transfer panelinde görünüyor arızanız.kolay gelsin.
 
arkadaşım servis dalagalanma demiş ama herzamanda dalgalanma olmaz onda başka bi sorun var ama koruma röleleri var onların ayarını biraz daha genişlet derim
 
hocam;yukarda arkadaşların anlattıklarından netice alamazsanız, siz şebeke geldiği halde ,şebeke kontaktörünün çekmediği bir anda kumanda kontrol panosundaki röle ve kontaktörlerin bobinlerinin beslemesini ölçün.beslemesi olupta çekmeyen bir röle yada kontaktör yakalayacaksınız.o malzemeyi değiştirin muhtemelen sorununuz bitecektir. benzer bir arıza ile bayağı uğraşmıştım.
 
iyi günler herkese
elimizde 600 kw lık otomatik bir jenaratör var çevremizde elektrik kesintisi ve dalgalanma çok sık yaşanıyor . Bazı zamanlar elektrik kesintisinde jenaratör devreye giriyor şebeke geldiğinde transfer panosundaki şebeke kontaktörü çekmiyor jenaratörü aldığımız firma yetkilisi gelip kontrolünü yaptığında bize dediği dalgalanmadan dolayı kendini emniyete alıyor şebeke kontaktörünü çektirmeyip elektriği alıcılara iletmiyor. Bunun için bir devre hazırlıyacağını iletti ama halen bir gelişme yok sizce bu olayı düzeltmek için transfer panosunda ne yapılabinir. Değerli bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

şebekede transfer kontaktörle mi yoksa motorlu TMŞ ile mi yapılıyor?
 
servisten yedek bir kumanda kontrol kartı getirip denemesini isteseydiniz sorunu tam olarak nerden kaynaklandıgı belli olacaktır.muhtemelen düzelecektir bazı kartlarda bu problemlerle sık sık karşılaşılıyo.. hayırlı çalışmalar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,780
Kullanıcılar
449,982
Son üye
admik

Yeni konular

Geri
Üst