inverteri potla nasıl kontrol ederim?

ssrr

Üye
Katılım
7 Kas 2007
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
39
arkadaslar hepınıze kolay gelsın elımde 1 tane potansıyemere war we bunu nasıl baglanacagını bılmıyorum potta 3 baglantı vıdası var bunlar ne??potla motoru konrol edecek 4.kw invertörde var şimdiden tşkler...
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
pottaki 3 uçtan birisi orta uçtur.Genelde de üç vidadan ortadaki,orta uç olur.Sizin için önemli olan bu ucun hangisi olduğunu bulmaktır.Potun ayarını ortalara bir yerlere getirin.Ve 3 ucu kendi arasında ölçün( direncini ölçeceksiniz).potun değeri olan(örneğin 2,2 k ohmsa, 2,2 kohm) direnci ölçtüğünüz uçlar sabit uçlardır.bu uçlarla ölçüm yaptığınızda,daha düşük değerli olan uç ta orta uçtur.
İnverter bağlantısına gelince, eğer Türkiyede bilindik tanıdık bir marka ise,müşteri danışma hattını arayıp yardım almanız en doğrusudur.Yardım alabileceğiniz bir firma değilse, ya da illa ki buradan yardım almak isterseniz,markasını modelini yazın.Varsa bağlantı şemasını , o da yoksa klemens tablosunun resmini ekleyin,bir bakalım.
 
Mustafa beyin dediklerine katılıyorum orta ucu doğru bağlarsanız sorun çıkmayacaktır.Diyer uçların ters bağlanması sorun çıkarmaz yanlız potun max ve min değerlerinin yerleri değişecektir.
 
ilgilendıgınız ıcın tsk ederım pot uzerınde r:10k 10 ohm herhalde...ınvertere baglayacam marka 4 kw controltech...
 
kullanacağınız pot 10 kiloohm kullanabilirsiniz ama sürücüler genelde 5 kiloohm ile kullanılırlar.
 
benım ogrenmek ıstedıgım bu üç vıdada hangı uclara ne gırıyo?a,1. artı 3.eksı orta uc yanı ortak uc.anlog çıkısmı nasıl baglanıyo??
 
sayın ssrr;
Ben sürücü montajı konusunda aşırı tecrübeli değilim.Toplam kurduğum sistem 5 i geçmez.O yüzden dediklerinizi çok iyi anlayamıyorum.Sürücünün sadece hız ayar potunu bağlama kısmında mı takıldınız? Eğer öyleyse,bağlayacağınız klemenste neler yazıyor? Şekli şemali nasıl controltech in bilmiyorum ki?en azından modeliniz yazsaydınız internetten indirip size yardımcı olmaya çalışırdım.Ama verdiğiniz bilgiler doğrultusunda,daha önce bu sürücüden kullanmış,işin erbabı olmuş birisi yazınızı okursa anca o yardımcı olabilir.
 
Pot uçlarını nereye bağlayacağınız inverter kataloğunda mevcut olması gerekir.Analog çıkış değilde analog input(giriş)
 
simens marka ise klemens taoblosunun 1 2 3 ucları potansiyemetre girer 7 8 nolu uclar kumanda devreinin normalde aacık uçların abaglanır üç faz girer motora üç faz cıkar ben böle bagladım calışıyor:d
 
control techniques te 4.nolu klemens-10vdc ,11nolu klemens 0vdc, nolu klemenste analog giriş olacaktı galiba ama yinede kataloğundan kontrol etmelisiniz..
Kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,429
Mesajlar
917,534
Kullanıcılar
450,348
Son üye
swarywt

Yeni konular

Geri
Üst