Intel İşlemcilerindeki Yedi Yıllık Açığı Kapadı

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,197
Puanları
3,256
Konum
BURSA
4947Intel-Chipset.jpg


Geçtiğimiz ay intel tarafından gelen bir haber, bilgisayar sistemlerindeki açıkların mutlaka yazılımlardan kaynaklanması gerekmediğini bir kez daha hatırlattı.

Intel, 2010 yılından beri kurumsal bilgisayarlarda kullanım için ürettiği işlemcilerine eklediği, uzaktan yönetilebilirlik olanağı sunan fonksiyonlardaki önemli bir sistem açığını kapamak üzere bir yama yayımladı. Söz konusu özellikler, kurumsal bilgisayarların bilgi işlem yöneticileri tarafından uzaktan yönetilebilmesini sağlıyor. Böylece şirket geneline dağılmış on binlerce bilgisayarın denetimi tek merkezden kolayca sağlanabiliyor. Yayımlanan yama, doğrudan işlemciyi programlayarak açığın ortadan kalkmasını sağlıyor.

Açığın keşfinden beri uzmanlar söz konusu açığın kapatılmaması halinde geçen ay dünyayı kasıp kavuran WannaCry saldırısına benzer bir durumun kurumsal sistemler için de gündeme gelebileceği konusunda uyarıda bulunuyordu. Özetle sistemlerinizdeki yazılımları güncel
tutarken donanımları da es geçmemek lazım.

Konuya dair detaylı bu bilgiyi https://security-center.intel.com/advisory.aspx?intelid=INTEL-SA-00075&languageid=en-fr den bulabilirsiniz.

Alıntıdır.Kaynak:

Bilim ve Teknik, Aylık Popüler Bilim Dergisi, Haziran 2017, Yıl 50, Sayı 595, Sayfa 15, Ctr Alt Del, Intel İşlemcilerindeki Yedi Yıllık Açığı Kapadı
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,873
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst