Huawei Matebook D15 Dizüstü PC'nin Kullanıcı İncelemesi

Ben 1988 yılında ilk commodore64 ümü almıştım. Devamlı kaldığım otelde gece millet yattıktan sonra, çalışan arkadaşlarla bir araya gelir baara çııra oyun çevirirdik. Çünkü bilgisayar için TV yoktu odamda. Tek TV ise lobideki idi :D
Daha sonra ucuz yollu siyah beyaz bir TV almış onunla idare ediyordum.
İzinde Angara'ya gelince commodore bayisinden 3 tane expansiyon kartı almıştım. Bu kartlar commodorun arkasına takılıyor ve extra uygulamalar ve komutlar içeriyordu.
Kartuşlardan birisi SIMON BASIC pr kartı diğer ikisi ise freeze yapan özel makina kodu yazılım kartları idi. O kartlar sayesinde ve almış olduğum birkaç kitap ile makina dili öğrenmiş, C64 için virüs böcüğü bile yazmıştım :D
Bir sene sonra ilaç firmasında çalışan arkadaşım dedi ki bizim firmaya geçermisin.
1989 yılı için 1.500.000TL maaş. Yılda iki takım elbise, Özel şöfor ve araba. Ayrıca olası misafir ağırlaması için haftada 2 yemek veya ziyafet bedeli. (Fatura edildiği takdirde)
Tek zorluk ise mesai saatlerinin belli olmaması idi. Gece veya gündüz olsun, fabrikada otomasyon arızası olursa en geç 1 saat içinde müdahale etmem gerekiyordu. Bununla birlikte sabah erkenden işe gitmem de gerekli değildi.
Devlet memurluğu garanti diye o teklifi kabul etmemiştim.
Yanlış yapmışsın ,ama yinede güzel olmuş. Yoksa yamyam olmazdı değil mi?
 
Yanlış yapmışsın ,ama yinede güzel olmuş. Yoksa yamyam olmazdı değil mi?
Bazen düşünüyorum. O işi kabul etseydim bu gün ne olurdu.
1) Firma sahibi işleri yoluna koyunca beni sepetleyebilirdi.
2) Firmada uzun süre çalışır emekli olabilirdim.
3) Fazla kazançtan dolayı azardım ve kimbilir belki de hız kurbanı olurdum.
 
hayatlar keşkelerle doludur. ben de olduğu gibi, sizde olduğu gibi.80 li yıllarda solcu/moskof arkadaşımın yerine geçseydim, şimdi ingiliz vatandaşıydım. 90larda kambur armatöre uysaydım, şimdi almandım, 2000 lerde italyan hatunun peşinden gitseydim, şimdi italyandım. yani her durumda güzel ülkemden uzak ve bir adım önde olurdum. yalan değil. ben kafamın dikine gittim ve Türk olmayı seçtim. kaybettim mi? evet (ama maddiyat) kazandım mı? evet (ama Türk olmak bana para kazandırmadı) en önemlisi kendimle barışmayı öğrendim. ben alkolündeki kan miktarına göre yaşayan adama gavur olmak zor, Türk olmak kolay... hiç bir zaman bükemediği bileğe paşalık veren osmanlı olmadım. ama Türk'e ihanet eden biri de olmadım.
Tengri biz menen. gök tanrı hep bizimle...
 
Son düzenleme:
Benzer durum bende de olmuştu. Otel görevlilerinden bir arkadaş Alamanyadan bir hatun bulmuştu. Kendisin esas mesleği oto tamirciği idi.
Bana da teklif etti. Gel dedi sana da oradan bi gız bulalım bilgisayar ve elektronik konusunda kısa zamanda iyi para kazanabilirsin diye.
Benim milliyetçi duygularım ağır bastığı için gitmemiştim. Arkadaş ise 6 ay sonra izinli gelmişti. Altında da o yıllardaki meşhur araba olan TRANS-M vardı.
10.000 DM gibi bi parayla almış ki, arkadaşımın yaklaşık bir aylık kazancı.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,498
Mesajlar
918,065
Kullanıcılar
450,487
Son üye
mrcbnnn

Yeni konular

Geri
Üst