Honeywell Fan Coil Sistemleri

erdoganca

Üye
Katılım
8 Haz 2007
Mesajlar
46
Puanları
1
Yaş
39
honeywell in fan coil ler ıcın kullandıgı otomasyon sıstemını bılen yada bu konuda ayrdım edebilecek kimseler varmıdır acaba?

tesekkurler...
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
fan coilleri tam oransal;yarı oransal ve on off olarak kumanda edebiliyorlar.Tam oransal dediğim sistem oransal vana motoru kullanarak mahal ısısına konulan bir temostat vasıtasıyla ortam sıcaklığı otomatik olarak algılayıp vanayı oransal açandır.Yarı oransal da buna çok benzemektedir.Tam oransalda vana istenilen konuma kadar açılabilirken yarı oransalda belirli kademelerde açılmaktadır ve gün içerisinde herhangi bir anda kendini resetlemektedir.On off u anlatmaya zaten gerek yok sanırım.Termostat ve vana seçimi çok çok önemlidir.Bir de geçiş dönemlerinde sıkıntı olmazsa 4 borulu yerine 2 borulu fan coil kullanmak mantıklıdır.4 borulular hem daha pahalıdır hemde işlevselliği pek fazla değildir.
 
oransal vana 24v lami 0 10mA lemi yada bilemedigim baska bi sekildemi kontrol ediliyor tsk
 
oransal vanalar genel olarak 0-10 volt kontrol sinyali ile çalışır. 0V--->%0, 10V--->%100 e denk gelir.
Ama honeywell çoğunluk olarak fancoil lerde yüzer kontrol veya on/off konrol kullanır. Seçtiği uygulamalarda da vanamotorları 220V tur. tabi 4-20mA çalışan vanalarıda mevcut ama ağırlık on/off ve yüzer kontrolde
 
Arkadaşlar anlatmışlar bende birşey eklemek istiyorum 0-10 Volt Çalışan vana motorlarının birde besleme voltajı vardır. Örneğin vana motoru seçerken 24 volt beslemeli 0-10 volt kontrollü diye seçersiniz ayrıca bazı vana motorları pozisyon bilgiside verebilmektedir. siz 0-10 volt arasında konumlandırma yaptığınız zaman size konumunun değerini feedback olarak gönderir honeyvell vana motorları genelde 2-10 volt pozisyon bilgisi verir.
 
Bilgiler için teşekkürler arkadaşar bizim işletmede bulunan fancoiller on/off çalışma sistemine sahip 4 borulu selenoid vana termostattan kumanda alıyor selenoid vana kapatsada fan çalışmaya devam ediyor bu sistem sizce doğrumu fanında durması gerektiğini düşünüyorum
Saygılar
 
Fanlar genelde bir kaç hızlı oluyor yani set sıcaklığına yaklaştıkça fanın hızı düşüyor belki bunu farketmemiş olabilirsiniz eğer fan tek hızlı ise ; fanın durması gerekmiyor çünkü fancoil eğer primer havalı bir fancoil ise yani bir önündeki bir klima santralinden taze hava alıyor ise bu fancoilin durması gerekmiyor. ama taze hava başka bir kanal üzerinden fancoile girmeden direk mahale veriliyorsa fan uygun şartlarda durabilir tartışmaya açık güzel bir soru.
 
Şimdi dediğiniz gibi şu şekilde termostatta 3 kademe hız ayarı var manuel olarak termostattan ayarlanan hızda fan sbt çalışıyor . Fancoilden gelen (%75 ) ve klima santralinden gelen (%25) şartlandırılmış hava karıştırılıp mahale veriliyor.Termostatı off yapmadığımız sürece fan devamlı çalışıyor(selenoid vana kapatsada) . Burdaki amaç sanırım mahal sıcaklığını selenoid vana kapattıkan sonra daha uzun süre stabil olmasını sağlamak ve fanın sıksık dur kalk yapmasını engellemek heralde.
 
bilgiler icin cok tesekkurler.
bikac bisey daha var onlarda da yarıdm edebılırmısınız
1)2 yada 4 yolluı tesisatın kullanım amacları ve farkları nelerdir
2)yuzer kontrol,selenoid vana nedır nerelerde ne amacla kullanılır gibi bunları bi acıklamamız mumkunmudur.

tesekkurler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,195
Mesajlar
915,747
Kullanıcılar
449,972
Son üye
Emirhan6161

Yeni konular

Geri
Üst