Hidro jeneratör

lonesome

Üye
Katılım
8 Haz 2012
Mesajlar
2
Puanları
1
Arkadaşlar merhaba, mekatronik mühendisliği 1.sınıf öğrencisiyim. Mekatroniğe Giriş dersinde Final Projesi olarak custom-sized bi hidroelektrik santral kuruyoruz. Raporuma eklemek için bi jeneratör modeline ihtiyacım var. Jeneratör dizel olmamalı Hidro jeneratör olmalı çünkü türbinin çıkışına bağlanıcak. 220 V çıkışlı bi jeneratöre ihtiyacım var internette günlerdir araştırma yapıyoruz hep 400V ve üstü voltaj çıkışlı jeneratör modeller var. bana bir tane hidroelektrik santrallerde kullanılan 220 Voltaj jeneratör modeli bulabilir misiniz? Jeneratörün özelliklerinden efficiency(verim) yüzdesine göre Matlab Simulinkte kurduğumuz devredeki rakamları ayarlamamız gerek. ihtiyacım olan tek şey bir link ama günlerdir bulamıyorum. Çok teşekkür ederim, İyi akşamlar.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
abi şakamı yapıyorsun ? hiç 220 volt hidro elektrik santralimi olur yav sen onu türbün sarımın ona göre ayarlıyacaksın hepsi o
şimdi hidrto jeneratör istiyorsun oda hoş bir espiri olmuş çeşme ilemi çalıştıracaksın . yardsımcı olmak isterim ama maalesef sizin dediğiniz gibi basit olmuyor bu işler önce su mühendisleri ölçü yapıyorlar su debisi kaç metre yoğunluk ne akış momenti ne kaç metreden hangi hızla akabilir ve bu akıştan kaç kw güç elde edebiliriz.
evet bu sorulara cevap verebilirsen on göre tyürbin dizaynı yapılır ona görede alternatör bağlanır vs vs
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,753
Kullanıcılar
449,973
Son üye
sfc16

Yeni konular

Geri
Üst