HAREKETLİ ALANLARDA HANGİ KABLO

bilrut71

Üye
Katılım
3 Tem 2007
Mesajlar
34
Puanları
1
Yaş
48
Arkadaşlar selam,
basit bir ekmek yükleme robotu yaptık ve gidip gelen kısma hareketli kablo kanalı koyduk. Bu kanalın içinede her motor için 4*2,5 luk kablo çektik (önceden yazayımda kimsenin aklında soru işareti kalmasın kanalın yarısından fazlası boş +kanalın boyu 3mt + motorlar 1.1 kw ) ancak bir kaç çalışmadan sonra kanal içerisindeki kablolar içlerinden kopma yapıyor.acaba nasıl bir kablo kullanmalıyımki bu sorundan kurtulabileyim.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Busbar mantığı deyil dostum hareketli kablo kanalı katlanarak ilerleyen kablo kanllarıdır ayrıca busbarda bir enerji taşıması yapabilirsin biz burada 5-6 ayrı motor ve sviçlerden oluşan bir grubdan bahsediyoruz.artı insanların çalıştığı ortam içerisinde ve nem olduğu için busbar sakat olur.yinede saol ilgilendiğin için
 
TTR kablo işini görür
 

Forum istatistikleri

Konular
128,182
Mesajlar
915,679
Kullanıcılar
449,950
Son üye
Krşt.alg

Yeni konular

Geri
Üst