Harddisk Klonlama

x0914667

Üye
Katılım
21 Tem 2006
Mesajlar
443
Puanları
1
Yaş
39
Scada programının yüklü olduğu bilgisayarın
harddiskini nasıl klonlayabilirim.
 
ghost diye bir program var. bu programla hdd tamamını klonlayabilirsin. hdd aynı boyutta olmasınada gerek yok. cd yazar gibi image alıyorsunuz. sonra diger diske yazıyorsunuz. kolay gelsin.
 
benim tavsiyem aşağı yukarı aynı boyutlarda (mümkünse aynısı) başka bir diske klon alın bir sorun olduğunda yeni hardiski takar devam edersiniz... fakat güvenlik amaçlı imajıda bir yere mutlaka kaydedin...

kolay gelsin... saygılarımla...
 
arkadaşlar, bu klonlama dediğimiz olay,hdd"nin içindeki bilgileri tamamen(işletim sistemi dahil) başka bir hdd"ye aktarmak deği mi?eğer öyleyse işletim sistemi(mesela xp) yeni hdd"ye aktarıldığında orjinalliğini kaybetmeyecek mi.aslınd ben şunu merak ediyorum:klonlama yaptığımız yeni hdd yi herhangi bir bilgisayara takıp internete bağlanmak istersek,microsoft firması bunu korsan yazılım olarak mı görecek?
 
Merhaba arkadaşlar bildiğim ve uyguladığım işleri yazıyorum.Burdaki panoda x0914667 arkadaşım scada yada başka herhangi bir pc harddiskinin birebir yedeğini yapıp hiçbir sorun çıkmadan çalıştırabilirsiniz.
Burda Norton Ghost programını iyi bilip kullanmanız gerekiyor aksi taktirde yedek yapacağınız disk bile gider ve hiç istenmeyen bir durum oluşur.Ana kartlar ve chip konfigürayonu aynı olan pc lerde aynı disk çalışır.Aynı pc de zaten hiçbir sorun çıkmadan çalışıyor.Bunda microsoftun yazılım korsanlığı diye bişey söz konusu değil.Yine aynı pc de kullanılınca zaten lisans ile ilgili hiçbir sorun yok.
Bu arada yüksekpotansiyel arkadaşın tavsiyesini amman aklınızdan çıkarmayın disk imajı bi yerde bulunsun.
Ben klonlayacağım pc den hd söküp başka bir pc ye takıyorum ve yeni hd de bu pc de sonra birebir diskten diske klonlamayı kullanıyorum.Burda da önemli bir nokta klonlanacak olan diskin boyutu orjinal disk kadar yada büyüğü olması gerekli küçük kapasite kesinlikle kullanmayınız.
İyiçalışmalar.
 
ben yıllardır acronis true image kullanıyorum ve yorumlara göre bütün klonlama araçlarını sollamış bir program sizede tavsiye ederim. 10.sürümdan itibaren sata desteğide var
 
sayın arkadaşlarım son olarak konuya tecrübelerim doğrultusunda bir kaç ayrıntı ve ipucu getirmek istiyorum...

- öncelikle malumunuz teknoloji gelişiyor ve hdd lerin boyutları terabaytları buldu. bugün almak isteyeceğiniz en dandik hdd tahminim 80 gb olacaktır. klasik bir pc veya programla rla ilk halinde 10-30 gb arası c: (veya ayrılmış ilk birim) yetmekedir. sonrasında ayrılacak ikinci kısımda (ben genelde kalanı şeklinde yaparım) ilk kısımdan en azından biraz daha büyük olmalı.. bu bize şöyle bir avantaj sağlar; sistemin yedeğini kendi içinde (misal cyi dye yedeklemiş oluruz)yedeğini almamızı sağlamış olur. sonra istersek bu imajı windows altından (veya faklı sistemde ) hariciye filan extra yedeklemiş oluruz. hevcut hdd yansa bile farzı misal harici hdd deki imajla veya cd/dvd deki imajla alacağımız yeni bir harddiske sistemi klonlaya biliriz...

- yakın değerli mümkünse aynısı başka bir harddiske klon alma konusuna gelince ise bazı sistemler yıllarca aynı işi yapıyor ve yıllarca sorunsuz çalışıyor. fakat teknoloji çok hızlı ilerlediğinden (bugünlerde bu problemi yaşama ihtimaliniz çok düşük olsa da) mevcut sisteminizin kabul edeceği bir harddisk bulamaya bilirsiniz(artık üretimi kalkmış olabilir). en basiti ide hdd bulamaya bilirsiniz anakartınız kabul etmez vs.vs.

SON OLARAK

ben windows altında veyahut sisteme entegre çalışan programlara karşıyım. (şöyle düşünün sistem çalışırken sistemin dosyalarını ne kadar sağlıklı yedekleyebilirsiniz(misal windows altında)) cd den çalışan botable programlar kullanın... ben ghostu tercih ediyorum. sebebi ise basit mantıkla çalışmasıdır. gördüğünü kenara yazar sonra tekrar geri yazar. bölümlemelere sistem özelliklerine aldırmaz. acronicse göre daha karışık görünür. alışınca çok daha pratik ve basittir. en güzel yanlarından biri de hızlı olması... botable olmayan programların çıkış sebebi tamamen şudur. botable cdleri herkez kullanamıyor. veya son kullanıcıya ilk bakışta karışık geliyor göz korkutuyor. botable imaj programları kullanın kafanız sonradan ağrımasın...

kolay gelsin...
saygılarımla...
 
acronis bu konuda daha iyi olmakla beraber mümkünde windows çalışırken almayın hatta başka bir hdd değil başka bir partition a veua optik bir yedekleme aygıtına dah alabilirseniz ne de olsa sürücü bazlı ve dosya (tib, gho) olarak alır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,762
Kullanıcılar
449,977
Son üye
keskiyan

Yeni konular

Geri
Üst