Hangi Tablo Doğru

Bu güzel akıl yürütme için öncelikle arkadaşlarıma teşekkür ederim... Bu durumla ben de karşılaşmıştım...Önceleri, suçu, internetten indirdiğim tabloda buldum. Fakat standart ve güvenilir kaynakları inceledeğimde bunun basit bir tablo hatası olmadığını anladım.
Bunu kendime bir şekilde açıklayabilmem gerekiyordı ve vardığım nokta şu oldu : Belli bir güçten sonra, güç yükseldiğinden, sıcaklık da yüksek oranda artmakta ve bu durumda hava, ısıyı dağıtan, toprak ise ; ısıyı hapsedip dışarı atılmasını önleyen bir faktör olmaya başlamakta. Olaya bir de bu açıdan bakarsak sis perdesi aralanmaya başlıyor. Saygılarımla.

Katılımınız için teşekkürler. Fakat bahsettiğiniz kanının doğru olduğunu varsayalım. Belirli bir güçten sonra bu durumun değiştiğini düşünelim. Tek damarlılarda olmaktadır ama çok damarlıda neden aynı durum meydana gelmemektedir.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Merhaba arkadaslar eke 2 adet dosya koyuyorum ıkısıde kabloların akım tasıma kapasıtelerını barındırıyor. yalnız tabloların bırınde; kablonun akım tasıma kapasıtesı topraktaki daha fazla gosterılmısken dıgerınde tam tersı yanı toprakta daha az havada daha fazla gosterılıyor (0,6/1 kV) Aradakı farkı bilen varsa yardımlerını beklııyorum sımdıden tesekkurler.yada hangısı dogru. Saygılar...


İkinci tablo yanlıştır.Doğrusu;

www.prysmian.com.tr/export/sites/pr...nergy/katalog_ve_brosurler/tpks_YVMV_NYCY.pdf
 
Merhabalar,

Kablo akım taşıma kapasitelerinin firma kataloğuna göre farklı olmasının üretici firma ile bir alakası var mıdır. ? Örnek olarak 20 derece sıcaklıkta 1X240 N2XH kablo akım taşıma kapasiteleri için prysmıan kataloğunda toprakta tek satıh üzerinde ve aralarında mesafe var iken 781 A gösteriyorken, Vatan kablo kataloğunda 650 A görünmektedir. Aynı zamanda kablo çapı prysmıan kataloğunda 24,50 mm olarak verilirken, vatan kablo kataloğunda 24,90 mm olarak verilmektedir. Aynı durum NYY kablolarda da geçerlidir. Kablo üretim standardına uygun olması ve aynı tip kablo üretiminde yukarıda ki farkların oluşma nedeni nedir ?
Tecrübeli arkadaşların bilgisini paylaşmasını rica ederim.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,551
Mesajlar
918,472
Kullanıcılar
450,547
Son üye
sedaaksoypasa

Yeni konular

Geri
Üst