Gerilim Trafosu

mfatihv

Üye
Katılım
7 Eki 2009
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
36
Gerilim trafosu nasıl devreye alınır? Yardımcı olabilecek var mı?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Tedaş mülakat sorusu olarak sormuşlar. Soru " Gerilim trafosu nasıl devreye alınır ? " şeklinde
 
paralel olarak bağlanır
 
Gerilim trafosu sisteme paralel olarak bağlanır..iyi günler....
 
paralel olarak bağlanır demek yeterli bir cevap olmayabilir bence. en azından ben komisyonda olsam bu cevabı yeterli bulmam. şu daha iyi:

"Gerilim trafoları, dağıtım şebekesinde baraya veya fiderin kendisine bağlanabilir.

Baraya bağlanacak gerilim trafoları, ya faz-toprak arasına 3 adet tek faz trafo, her fazında OG sigorta olacak şekilde irtibatlanır, ya da aron bağlantı denilen 2 adet tek faz trafo faz-faz arasına bağlanarak (A-B ve B-C arası) 3 adet faz faz gerilimi elde edilir. Bara gerilim trafosu hücresinin ayırıcısı olmalıdır. Gerilim trafosu neredeyse hiç akım çekmediğinden diğer yük çeken hücrelerden farklı olarak çok ince kesitli baralarla, ana baraya irtibatı yapılabilir. Tek hat şeması olarak bara ile toprak arasında ayırıcı-og sigorta-gerilim trafosu şeklinde gösterilir.

Eğer sistem çift bara ise her iki baraya da ayrı ayrı gerilim trafoları ölçü hücresi tesis edilmelidir.

Eğer hat fiderinden gerilim bilgisi alınmak isteniyorsa, fiderin hücresinin (açık hücre ise) hat tarafına gerilim trafosu baradan irtibat alınarak bağlanır. Bu durumda faz-toprak arası bağlanan gerilim trafolarına irtibatı önce OG sigortaya yapmak gerekir aynı şekilde.

Gerilim trafosunun sekonder bağlantısı da istenirse yine açıklayabilirim, bir sekonder mühendisi olarak. Primeri gördüklerimden anlattım.
 
Son düzenleme:
Sayın Kardanadam 04,

"sekonder mühendisi" derken, sekonder korumayla ilgili uzman anlamında mı soylediniz? Koruma konusuna da jargonuna da yabancıyım,
bu aralar öğrenmeye çalışıyorum (jargonu değil tabii konuyu :)) . Soracaklarım olur illaki.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,254
Mesajlar
916,250
Kullanıcılar
450,075
Son üye
oodak

Yeni konular

Geri
Üst