gecen yıllardaki sms leri öğrenme yardım!

selloman

Üye
Katılım
16 Nis 2009
Mesajlar
94
Puanları
1
Yaş
36
merhaba arkadaslar 1 sene önce biriyle aramda 20 tane kadar mesajlaşma oldu şimdi onlar benim için belge niteliğinde ve gelen mesajlarımı bulma şansım varmı yardım lütfen!
 
dijital kayıt ortamlarında (örneğin cep telefonu) saklı tutulan veriyi sil dediğiniz anda datanın adresi silinir. data kalır. Fakat 1 yıl gibi bir süreçten bahsediyorsunuz. bu süre zarfında datanın üzerine yeni datalar yazılmıştır. Kurtarma mümkün değil kanaatindeyim. silmeyi gerçekleştirdikten hemen sonra telefonda hiçbir işlem yapılmadan kurtarılabilirdi.
 
peki bunun kayıtları hat operatörlerinde varmıdır bi tanıdık filan bulsam öğrenme imkanım olabilirmi sizce?
 
savcılık kararı haricinde öğrenmenizin kanunen herhangi bir yolu yoktur. Yani kısacası olayı adli makamlara taşımanız gerekmektedir. Bunun için ilk yapacağınız bulunduğunuz yerdeki savcılığa dilekçe ile başvurmaktır. Savcı gerek duyarsa sizin ifadenize başvurup olayı çözer.
 
telefonla ilgili kısmın teknik açıklamasını yaptım. fakat gsm operatörü bu kayıtları tutarmı ne zamana kadar tutar orasını bilemem. Özel hayata müdahale kanunu çerçevesinde mesaj içeriğinin kayıt altına alınacağını pek sanmıyorum gönderiliş tarih ve saatleri numaralar kayıt altında olma ihtimali daha yüksek. İlgili operatörle görüşmenizde fayda var. eğer mesaj içeriğide kayıt altında bizde derse savcılığa başvurursunuz sn ardanın dediği gibi.
 
silmeyecektin...
fakat sms mesajlar savcılıkta kanıt yerine gecmiyor...
cunki eger istersen bir takım hileli metodlarla ilgil no'dan geliyormus gibi bir mesajı edit edip sim kartına yazabiliyorsun....
notepad de bir txt uzantılı dosya yazmak gibi birsey
 

Forum istatistikleri

Konular
128,377
Mesajlar
917,107
Kullanıcılar
450,252
Son üye
Ogiloji

Yeni konular

Geri
Üst