güneş panellerinde voltaj seçimi ?

koray692

Üye
Katılım
3 Tem 2010
Mesajlar
49
Puanları
1
Yaş
34
merhabalar aliexpressten 50 adet herbiri 0,523 volt veren monokristal güneş pilleri sipariş verdim hepsini seri bağlamak niyetindeyim çünkü şarj kontrol cihazı ve diyot üzerinde voltaj düşümü + yüke bağlandığında voltaj düşümü + bulutlu havalarda voltaj düşümü olacak sizcede 12 volt aküyü her koşulda şarj etmek için doğru seçimmi 26 volt
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
voltaj için doğru seçim görünüyor ama bunların çıkış akımı ne kadar ?
 
her bir hücrenin akımı 5.215 Amper hesapladığımızda yüz amperlik 12 voltluk bir ükü yü yirmi saatte dolduracak yaklaşık bu sıkıntı olur gibi geliyor bana siz ne düşünüyorsunuz? normal bir evin sadece aydınlatmasını karşılamak için yapacağım sistemi.
 
18 volt 12 volt aküyü şarj eder golgedede olsa 13. volt verır önemlı olan amperı bence 26 volt fazla ben olsam bu işi yapacak18 voltta paralel bağlarım amperı bırazdaha yüksek olmasını sağlar ortalama 5-6 saatte 100 A aküyü doldurmasını hedeflerım ikincisi bir evın aydınlatması okadar enerjı tüketmez yalnız led lamba kullanacaksın örnek 10 watt ledler var yaklaşik 60 watt ampul işiğina bedel 10 adet kullansan 100 watt yapar 100 watt lık enerjıyıde 12 volt 10 A aküyle elde edersın hadı zamanla aküde deforme olacağını hesapla 20 A akü koy
 
daha önce 21 voltta deneyen var buluta girdiği zaman 13 volta kadar düşüyormuş oda şarj etmişyormuş bende her türlü koşulda bulutta güneşte şarj edecek şekilde yapayım dedim ama zaten geldi hücreler artık sonra alırsam biraz daha düşürebilirim denedikten sonra bu arada monokristalle polikristal arasında farkedermi bulutlu havaya göre voltaj çıkışı. son olarak dışardan bakarak şekline mono yada poli old. ayırt edebilir miyiz?
 
hücrelere dokununca beyaz bir leke oluyor hücreyi bozarmı bu?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,336
Mesajlar
916,800
Kullanıcılar
450,178
Son üye
Esat YILDIZ

Yeni konular

Geri
Üst