Güç Transformatörlerinde Tersiyer Sargı Hangi amaçla kullanılır

tesla42

Üye
Katılım
28 Tem 2009
Mesajlar
46
Puanları
1
Slm Arkadaslar.Güç Transformatörlerinde tersiyer sargı hangi amaçla kullanıyor.Bize sağlamıs oldugu faydası nedir.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
tersiyer sargı günümüzde kullanılmamaktadır. Ancak eski tip trafolarda tersiyer sargıya raslayabilirsiniz. Tersiyer sargı daha çok ototrafolarda kullanılırken günümüzde üretilen ototrafolar 380/158 kV bazında üretilmektedir benzer sekilde güç trafolarıda 154/33.6kV olarak imal edilmektedir. Özellikle tersiyer sargıda çok sık arızaların meydana gelmesi sonucu bu uygulamaya gidilmiştir. Tersiyer sargıda iki adet çıkış gerilimi elde edilebilmekteydi. Örnegin 380/154/15.8kV olarak bir ototrafodan hem 154kV çıkışı hemde 15.8kV çıkış elde edilebilme imkanı vardı. Burada amac
1- ekonomiklik
2- işletme kolaylığı
Tersiyer SArgı
1. Güç transformatörlerinde yıldız sargıların topraklanması , mıknatıslanma akımlarının hormonikli oluşu ve trafo nüvelerinin yapılarına bağlı olarak oluşan sıfır bileşenli akımların sisteme akması sistem geriliminin şeklini bozmaktadır. Üçgen bağlı tersiyer sargı bu akımların sönümlenmesini sağlar.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Geri
Üst