Güç Kaynagı Yardım

Arkadaslar kusura bakmayin benim bir sorum olacak belki burasi yeri degildir ama idare edin.evimizin bulundugu yerde sebeke elektirigi gittigi zaman 1 dakika icersinde jenarator devreye giriyor.tekrar sebeke elektrigi gelince jenarotor devereden cikiyor.bu gidip gelme aninda dalgalanmayi engelleyecek bir cihaz veya guc kaynagina ihtiyacim var

Merhaba.Bu kesikliği önleyen (Hissettirmeyen) tek cihaz ups'lerdir.Ancak Şebeke hattında oluşan sürekli dalgalanmalara ise voltaj regülatörleri tam bir çözüm olur.

Eğer masaüstü pc türünde bir elektronik cihazın korunmasını,1 dak.'lik bu geçişi (Bu jeneratörün şebekeden çıkış ve girişlerinde) için düşünüyorsanız,masaüstü pc'yi çalıştıracak güçte bir ups işinize (Bu amacınız için) yarar.Bağlantı şekli ise, şebekeyle masaüstü pc arasında tam yer alan şekliyledir.

Sıradan,ucuz ups'lerin printer,tarayıcı,buzdolabı,aspiratör,vb. ev cihazlarının (Ayırt edilmeden) tümünü,aksaksız çalıştırması ise mümkün değildir.Çünkü çalışırken ürettikleri bazı parazitik sinyaller nedeniyledir bu durum ve yalnızca pc'ler için veya klasik,tasarruflu veya led ampüller için çalışmaya (Kesintisiz korumaya) çok uygun olduğu kullanma kılavuzlarında zaten belirtilir.Dizüstülerin,tabletlerin,vb. ise bataryaları dolu iken batarya+adaptörle birlikte çalışmasında kendi ups sistemi,bu özel çalışma (Geçiş) şeklinden dolayı (Kendi içinden) vardır.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
:) adam elemanları yazmış nekadar kaç amper alacağını yazmış ee bızahmet okadarına bakmışsın nette istemedığın kadar bu elemanlarla yapılmış devre şemalarıda var onlarada bakıp kendın karar versen daha hoş olmazmı:) umarım yanliş anlamazsın
 
saydığın
LM317
7805 ile
7812 aynı regüatör sadece çıkışları farklı. orta bacak gnd 1 giriş 3 çıkış.
7912 eksi regülatör bacakları biraz ters.
hepsinin sonuna datasheet yazarak orj datalrına ulaşırsın.
317 yi ayarlı devrelerde kullanırsın k modeli 3-5 a arası verir üretim yerine göre.
317 yi lm117 diye aratırsan sana akü şarjından akım korumasına soft startına kadar tüm uygulamalarını içeren büyükçe bir dta gelir.
317 çok güzel bir regülatördür. özellikle soft start devresini yap bir kenara koy. bana da çok lazım:)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,321
Mesajlar
916,705
Kullanıcılar
450,161
Son üye
Nonjekal

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst