güç kaynağı vs trafo

redskymuscular

Katılımcı Üye
Katılım
1 Kas 2012
Mesajlar
1,333
Puanları
56
Selam,

Panoların içerisinde
Kart ve röleler için 24 v DC ihityacı var bildiğiniz üzere
Bu sebeple pano içerisinde hem power supply (dc için) hem de trafo (24 v için) görmekteyiz.
sorum ise şu
panolarımızı (ünitelere ait) incelerken bazılarında trafo olmadığını görüyorum (bu az rastladığım durum)
daha fazlaca power supply olmadığını görüyorum bir kısmındada ikiside mevcut.

24 V gereksimi var trafo yok ya dc kullanılan parça var power supply yok. konuyla ilgili aydınlatıcı bilgi verebilecek olan var mı?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Rolelerin besleme ve kontaklari icin illaki 24 vdc olmak zorunda degil.roleleriniz datasheetini inceleyin soyle bir bilgi gorebilirsiniz mesela

230 VAC/ 24 VDC
Bunun anlami 24 vdc ile besleme yapilabildigi gibi 230 vac ile de besleme yapilabiliyor olmasidir.eger plc varsa ve transistor cikisliysa gerekli dc yi plc verir.
Kartlara gelince soyle bir yorum yapabilirim.mesela tv lerin icindeki kartlarda 5 vdc 12 vdc 24 vdc sistemler vardir ornegin ama beslemesini sebekeden 230 vac olarak alip donusumu kendisi yapar.kartlari inceleyin uzerinde transformator gorebilirsiniz
 
Kartlara gelince soyle bir yorum yapabilirim.mesela tv lerin icindeki kartlarda 5 vdc 12 vdc 24 vdc sistemler vardir ornegin ama beslemesini sebekeden 230 vac olarak alip donusumu kendisi yapar.kartlari inceleyin uzerinde transformator gorebilirsiniz
bu kısmı çok iyi anladım
.eger plc varsa ve transistor cikisliysa gerekli dc yi plc verir.
plc nin kendisi için 24 v ta ıhtiyaç uok mu?
 
Bu durum plc nin karakteristigi ile alakalidir.datasheetinde besleme gerilimi yazar ac ve ya dc diye.eger dc besleme varsa guc kaynagina ihtiyaciniz var demektir.o da plc nin oldugu rack e ( klemens rayina ) konulur.orada gorebilirsiniz.
 
büyük bir baskı makinemiz var
içerisinde hem 1 kVA trafo hem de göndermiş olduğunuz model var
trafo da 24 vdc çeviriyor
gönderdiğiniz ürünün özelliğini bilmiyordum o halde trafoya panoda ne gerek var buradan beslenemezmiydi?
 
1kva trafo ne amacli kullaniliyor o onemli.cunku gucu cok yuksek 24 ile beslenen motorlariniz varsa onun icin kullaniliyor olabilir
Plc ler icin ayri bir guc kaynagi kullanilir.bu guc kaynagi spesifiktir.plc nizi korur ayni zamanda.1 kva trafo cikisinizdan direk 24 v verdiginizi dusunelim plc ye.sebekede bi pik olustu ve trafo sargilarinda anlik bi oik olustu ve cikisa 24 v degilde 120 v verdigini ve plc nizin yaktigini dusunun !!!
Trafo ya ne gerek var bu power supply dan verelim demissiniz.tamam guc kaynagi size 24 voltu verir ama 1kva gucu verir mi vermez.bu da power supply in yanmasina yol acabilir asiri zorlanmadan dolayi !!!
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,668
Kullanıcılar
449,944
Son üye
önder sem

Yeni konular

Geri
Üst