full gsm kontrollü araç. aynı zamanda online gps takip

MAIN_LOOP

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
28 Ara 2011
Mesajlar
2,213
Puanları
935
Yaş
44
Konum
ANKARA
clio ya uyguladığım sistemin biraz daha gelişmiş şeklini (gps araç takibi ve gsm ile sesli yanıt) yayınlıyorum.

videoyu hondaya göndericektik ingilizce türkçe karışık çektik ama yeniden daha profesyonel bir çekim düşünüyoruz. yeni video çekilene kadar bu videoyu paylaşmak istedim.

 
Başarılı bir çalışma inşallah beklediğiniz sonucu alırsınız. Hoş ülkemiz bu gibi projeleri umursamıyor ama.Umursamış olsaydı şimdi Turkiye Turk Mühendisleri sayesinde daha ileri konumda ibr ülke olurdu.
 
Tebrikler ederim her zamanki gibi başarılı bir proje olmuş.Keşke sizi maddi açıdan da bir doyuma ulaştırsaydı. Somo modülleri için gerekli sd karttan fazla varsa 15 adet almak isterim elimde modül var ama sd kart olmadıgı için kullanamıyorum.Bu aralar akıllı ev sistemleri moda 1 sene harcadım konuşan telemetri cihazı yaptım türünün tek örneğiydi yüzüne bakan olmadı ethernet kontrollü röle devresi yaptım 3 ay zaman harcadım akıllı ev ayağına iyi gitti 2. hatta 3. versiyonunu çıkardım.Eğer spesifik değil de daha fazla insana hitap eden tasarımlar yaparsanız maddi sonuçları daha iyi olacaktır diye düşünüyorum.Kolay gelsin...
 
wirosense çok satmadımı? gerçekten çok uğraşmıştın güzelde ürün olmuştu.
somo artık pek kullanmıyorum mp3 devresi yapıyorum devre içerisinde. çünkü somo için 512mb yada 1gb microsd kart piyasada kalmadı.
 
wirosense çok satmadımı? gerçekten çok uğraşmıştın güzelde ürün olmuştu.
somo artık pek kullanmıyorum mp3 devresi yapıyorum devre içerisinde. çünkü somo için 512mb yada 1gb microsd kart piyasada kalmadı.
Kullandıgınız mp3 devresini paylaşmanız mümkünmüdür acaba? Elimde kalan pcblerde kullanmak için soruyorum.
Size Kolay gelsin
 
Hocam merhaba , benzer bir çalışma üzerine bende çalışıyorum. Fakat benim temel bir sorunum var, bilgimin eksikliğinden olduğunu düşünüyorum. Henüz araştırmaya başladım.

Sorunum, araca taktığım gsm modemden data gelirken zaman zaman kesilme oluyor. Bunun elektronik bir sıkıntıdan dolayı olduğunu düşünüyorum. Devreye koyduğunuz gsm modem ya da x bir aktarıcıya araçtan besleme alırken ne tür koruma devreleri ekliyorsunuz.
 
nasıl bir kesilme resetleyip yenidenmi başlıyor. ben telit gl865 kullanıyorum
 
Yok resetleme yok. Mesela bağlantı kopup geliyor. Elektrik kesilme olayı yok. 12V aküden gelen beslemeyi smps bir devreyle 5V çeviriyorum sonra o 5V u 3.3V a başka bir LDO ile çeviriyorum. Bu smps devrelerinin girişine bir koruma devresi felan koyuluyor mu ? Oto elektroniği uygulamaları için özel koruma gerektiği için kopuyor olabileceğini düşünüyorum ben. Normal beslemeyle çalıştırıyorum direk adaptör ile sıkıntı çıkmıyor
 
bende aküden besleme yapıyorum çoğu sistemde kopma hiç olmadı bir araçta neredeyse 5. sene olacak.
başka bir sıkıntı vardır. gprs bağlantısımı kopuyor? kopan tam olarak nedir?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,182
Mesajlar
915,680
Kullanıcılar
449,951
Son üye
N4POLYOON

Yeni konular

Geri
Üst