Forum iletişimi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

cncarastirma

Usta Üye
Katılım
21 Eyl 2010
Mesajlar
931
Puanları
166
Yaş
43
Selamun Aleyküm
Hak selamı verelim ki rahmet ehli yanaşsın.

Sanal alemin cilvesi ile hakaret sözcüğü kullanmak istemediğimizden tarif edemediğimiz seviyesizlikler birkaç harfin yan yana dizilmesi ile tiyatro oynuyor. Israrla barış mesajı yayınlamamıza rağmen sebebi farklı olduğu anlaşılan dışavurumlar görünüyor.
İlimde, bilimde, hükümde, zanaatte hep hiyerarşi olur ki, evliya gelse bir Allah (c.c.) kulunun sahip olduğu meziyetin üstündedir denemez. Kimi anlayış da kendini inandırmaya çalışarak hak etmediği bir yere ismini yazar. Doğru nun Peygamberlerin dahi uyması gerektiği bir makam olması ile hakikat yalnız ehline bakar, kalabalıklar
fitnelerinde kaybolurlar da haberleri olmaz. Düzeni ayakta tutan bir anlayış olmalı, Hakk ı sahibine veren. Yoksa manada/zekada ifade bulmayan lakırdılar insan şerefine muhaliftir, insan sabrını aşabilen hale gelebilir.

Forumdan bir imza;

"İlim meclisine geldim eyledim talep. İlmi en geride buldum, ille edep ille edep."

Konularda muhattaplarına elzem cevap hakları bulunduğundan ve de iletişime kapatmanın bir tarafın arzusuna meyilli olduğundan, görüldüğü gibi kapatıldığı sanılan konuların birçok yerden yinelendiği (evvelki tekerrürü ile de) açık olduğundan ve de iletişim kültürü ile alakası olmadığından ve de bilimsel içeriği durdurduğundan ki aynı zamanda tartışmayı öğrenemeyip yerinde sayarak aynı tekrarlara gebedir, konu kapatılmasını uygun bulmuyoruz.

Bu meyanda gerçeği kabul edip soruna aslı ile müdahale gerekir. Kapatılmaya gerek görülen sebebin sahiplerinin konuya cevap yazması engellenebilir ve ya yazdıkları cevap onaya tabi olup, uygun olmadığında uyarılabilir. Aslında forum özgürlüğü bundan çok daha genbiştir, belki devam ederiz...

Kontrolkaleminde daha nice güzellikler görmek, birlikte ilerlemek ister,
azalan kilitlere ithafen;
klt.JPG

bir asma kilit hediye ederiz. Anahtarı olduktan sonra, hatta böyle teknik ortamda olmasa da sorunları aşmamak için sebep yok.

Bahsettiğimiz gibi, üye olmadan gezinenleri ile tüm Kontrolkalemine hürmetler sunarız, ifademizi yetersiz görürüz çünkü forumdaşlarımızın değerini kelimelere sığdıramayız..
Gelişme temennileri ile,
Başarlar dileriz...
 
Sayın cncarastirma iş yerindeyim ve yoğunum, kulağınızı apış aranızdan tutmaya çalıştığınız için açıkçası ne demek istediğinizi anlamak ile uğraşamadım kusura bakmayın.

Doğru düzgün bir Türkçe ile ve net olarak anlatmadığınız talepleriniz dikkate alınmayacaktır.
 
Sen bu mesajı 1 saat öncesinden gördün. O kadar zaman anlayamamak, diğer anlayamayanlar gibi hoşafın tanelerini hatırlatmaktadır.
Tarafımıza kahpece yapılan saldırıların rüzgarıyla konuşan, üyeleri üzerinde yöneticilik vasfıyla bir üstünlük sağladığını sananlar şunu iyi bilsin ki, bu ortam hiçbir karşılık beklemeden forumdaşlarıyla paylaşanlar sayesinde ayaktadır.
Bugüne kadar karşılık almadıysak sonrasında da beklemeyiz. Ama hak etmeden bunu kullananlar düşünsün.
 
Burası aşık ozanların atışma mekanı değil. Bilgisi olan paylaşsın...
Kimseye fayda vermeyecek yalnız sahibine zarar verecek boş ve kırıcı sözlerden de kurtulun artık...
Sevmediğiniz üslubundan hoşlanmadığınız sizi sıkıntıya sokan bir üye varsa da karalisteye ekleyin ve sanal hayatınızdan ihraç edin. Ben öyle yapıyorum.
 
Son düzenleme:
Yapmayın arkadaş böyle !
Kulun demesiyle bir şey olunmaz olsa olsa Hak'ın dilemesiyle olur.
Burada maksadımız birilerinin kalbini kırmak, alaşağa etmek, laf sokuşturmak değildir.
Bazıları klavyeden kişilik analizi yapar, insanlığını sorgular rastgele birinin..
Yargı mercisi bir tanedir arkadaşlar ! Yargılama ancak sizin içinizde olan o kişiye ait düşünceleri yargılamaktır.
Bazı arkadaşlar haklı yada haksız, soru sorduğunda bazen sert cevaplar veriyorum !
Hayatda en çok kızdığım şey birinin benim yaptığım hataları yapmasıdır.
Tamam elimde bunlar var/elinizde ben varım yapacak onca işin arasında bu sitenin sahibi dahi olsa yorgun argın gelip bildiğince bir şeyler paylaşmaya çalışıyor.
Sizce buraya ayrılan zamanda hiçbir gelişme sağlanmamışsa bu geçen zamanın hesabını kim verecek ?
Saygı beklenilmez, gösterilir...
Bir dönem ben de yasaklandım bunda gocunacak bir şey yok !
Mütemadiyen foruma giriyorum ve gördüğüm tek şey sorulan soruların aylar öncesinden sorulmuş olmasıdır.
Sanırım kendimi banlama zamanı geldi..
6 Ay sonra görüşürüz arkadaşlar...
Hakkınızı helal edin (Ben hepinize helal ediyorum).
Allah'a emanet...
 
Arkadaşlar yapmayın, kaybeden o olur bu olur diye düşünmeyin, kaybeden biz oluruz!
Bir ailenin fertlerinin birbirine küsmesi, bir beyliğin kardeşlerinin anlaşamayıp kendi topraklarını kurma arayışı için yuvadan ayrılması gibi yaprak dökümü başlar... Son günlere bakıyorum da çok tatsızlıklar oldu ... Karşımızdakini değiştirmek yerine (tamam uyaralım ama elinden gelmiyorsa, yapamıyorsa) olduğu gibi kabul etsek, bilgisinden yararlansak, bir el daha - bir kişi daha bize güç katar.
Umarım bu günleri tekrar yaşamayız!
 
Tarafımızı ineğe benzeten bir hadis yazılmıştı. Ehl-i sünnetiz, eğer hadis bizi uyarırsa, hemen uyarız. Peki hadiste bir ineğin kötülenmiş olma ihtimali var mı? "Süt nimetin şahıdır" Sütün yapılması da kutsaldır. İnek kısa çayırı kazıta kazıta (diline dolamadan, dişiyle) uzun otları da diliyle tutam tutam yer. Buradaki benzetme, inek için faydalı olsa da insan için faydası olmayan bir harekete yöneliktir. Ve meramını anlatmak isteyenin emeğine değil, işe yaramayan müZik, şiir içindir. Anlayışsızlığın dünyası geniştir. Konu ile alakalı ifadeler; "Cahille arkadaşlık etme", "Alimler Peygamberlerin varisleridir" "Cahil dostun olacağına Alim düşmanın olsun." "Üç kişiye acıyın; cahiller arasında kalmış Alime, zenginken fakir düşene, kavmin ulusu iken aşağı hale düşene." “Âlim, ölse de yaşar; cahil yaşarken ölüdür.” Hz. Ali, “Cehalet yoluna giren, adalet yolunu bırakır.” Mansur bin Ammar. "Cahil kör gibidir." Bilmediğini bilmeyenden kaçın diye bir Konfüçyus sözü de vardır ki aslı yine hadislerdedir.

ALINTI:
İşte cahil insanların karakteristik 3 özelliği:
1. Sabit fikirli olurlar. Siz ne anlatırsanız anlatın, bildiklerini okurlar. Bu da yetmezmiş gibi "bilmediklerini bilmedikleri" için küstah olabilirler.
2. Tek bildikleri her zaman doğrudur. Bu insanlar kendi doğrularıyla yaşarlar. Savundukları şeyin yanlış olduğunu kabul etmez, bu konuda seviyeli bir tartışmaya girmekten kaçınırlar. Çünkü o seviye onlarda bulunsaydı cahil olmazlardı zaten!
3. Yeni fikirlere asla açık olmazlar, bu anlamda aşırı muhafazakâr görünürler. Bilgisizlik ya da tecrübesizliklerini belli etmemek adına inatla kendi isteklerini yapar ve benmerkezci olurlar. Dünyanın sadece kendi etraflarında döndüğünü zannedip kendilerini çok önemli bir şahsiyet addederler.

ALINTI:
Hristiyanlar alim oldukça, Müslümanlar ise cahil oldukça dinlerinden uzaklaşırlar. Charlis Mismar

Son zaman itibariyle çıkan sorunları inceleyen aklı selim rahatlıkla anlar ki; tarafımıza önce ima yollu ve cevap alamadıkça sıçrayan tarzda ve terbiyesizlikten çekinmeyen sataşmalarda; polemik çıkarmak bir tarafa, tarafım ya cevap vermemiştir ya misli ile hak ettiğini iade etmeye çalışmıştır. Kendilerini ezen hakikati "anlamıyorum" bahanesiyle ört bas etmeye çalışan, yenişemeyip kendi lakırdılarına boğulanların küçük fitnelerinin fitne başı ile buluşup şu sonu hazırlamaları tesadüf değildir. Bu ve bunun gibilerin bu son ardından en ufak bir düşünceye dalmadan sevinebilmeleri ise şaşırtıcı değildir. Müellifin aksi ismini almasının başka bir sebebi vardır. Bu; Hazreti Azrail Aleyhisselam ile dalga geçmekten çekinmemiş,tarafımıza seviyesiz kelimeler kullanmaktan çekinmemiş-sığınağından çıkmadığı müddetçe-, bir yöneticinin yöneticiliğine mal olmuş ve daha niceleri forumdan soğutmuş kişidir. Diğerleri ile beraber bu cürretkarlıklar, monitör dışına çıkamayacak, sahte bir dünyadır. Sonuç ise bu ortamda iyi bir şeyler olurken çıkan sorunlardır... Sucuk ve yumurta birlikteliğinde; inek kendisinden vermiştir, tavuk ise bir yumurta. Doğru dürüst bir yumurtası olamayanlar ve elinde boş viyollerle gezenler...

Yunan İzmir e girdiğinde bir tek Hasan Tahsin i biliriz. Hiçbir zaman meydanda işi olmayan, zevk dünyası için güçlü olanla birleşip Stockholm Sendromu ile düşmanının edebiyatnı yapmaktan gönlü incinmeyenlerin Hakk ı sahibine iletmeyle ne işi olur?

Bize konuşanlar forumdaki güncellerin birkaçıdır.-Daha milyonun yarısına varan üye sayılarından bahsedilmekte. Nazarları yeter, Allah(c.c.) razı olsun.- Bir tanesi mühendislik öncesi altyapısını almamış bir elektrik mühendisi, ki oturduğu yerden sadece yapılanları seyreylemesi ile yeni bir iş yapamaması şaşırtmaz ama basit bir transistör mantığını yapamıyor olması dikey geçişi sorgulatmaya yeteri fenomen olmasına sebeptir.

Alt tabakaların şereften zaafı bilinir, piyangodan para çıkmış gibi mertebe katettiklerini sandıklarında eski ahbaplarını tanımadıkları da. Anlamıyorum sözünü o kadar utanmadan kullanıp, kendi aralarınada anlamıyorum diyen biriisini ezip geçmeleri?

Kimi anlamayana, biz erişemesek de makamlarına, Alimler anlaşılmamış başka bir söz eyler. Bu sayede beynini çalıştırmadan, anlayışa köreldiği bir halden ise, nasıl anlaması gerektiği, anlamadığında ne yapması gerektiği öğretilir.

db.JPG


Görünen kısmı ışığın dalga boyundan çok azıdır. Görünmeyen ise sonsuzdur. Hele ki görünenin de ne kadarını görmekteyiz? Sadece kendi gördüğüne sabit ve görünenler gibi ayağa düşmemiş hakikati reddetmek isteyen, kendi ekseni etrafında dönenler anlamıştır ki arz bizim ayağımızın altında dönmektedir. Esas, baştan belli, hezimetlerinin sebebi budur.

Bize gelen bir hakızlığın önde yeri yoktur. Mazide neler olmuştur, nasılsa anlamayanlar yapmıştır ama bu haksızlığın kabul edilebilmesi, yarım bardak su için çığ devirenlerin hoş görülmesi büyük meseledir. İnternetten gelen bilgi nasılsa bedavadır. Sıkıysa forum kuralları yerine mazide tekrarlarını bildiğimiz haksızlıklar ve terbiyesizlikler gösterilsin yeni üyelere Bugünlere bir şekilde getirdik diye bir söz vardı. O "bi şekillerin" karşılığında yapılan pervasızlıklarla, bir şekilde bugünler de geçer... "Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır" "Hak ile batıl yan yana durmaz".

@elkgazi şunu bilsin ki; "malum kişi" bir forumdaşının gönlünün kırılmasından ortamdan uzaklaşmasından hoşnut olmaz. Kendisinin duygusallığı bizde de hazana sebep olmuştur ve de barış temennilerimiz üst üste yinelenmiştir. Eğer sevinç oluyorsa sevindirici haber başka taraftan gelmiş oldu. Biz zamanında sevinmemiştik, şimdi de üzülmüyoruz.

Sayın @seagate hakkını helal etmiş, Allah (c.c.) razı olsun bizden de ona helal olsun. Kalanlar da helal eylesin.

Sevenlerimize hürmetler olsun. Belki üye olmadan okudukları birkaç satır ile, belki birkaç satır dahası için üye oldukları mesajları ile safalar getirdiler. Anlayamadıkları yerler olsa da, anlatılması için gerekli olan cilt cilt dökümanın bir anda yerlere serilemeyeceğini mazur gördüler ve sadece anlamayan avamın aklına sığan birkaç basit cümleden dahasına ilgiyle baktılar."Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim, bu dünya kimseye kalmaz" şiarınca kendilerini sevdik, onlar da bizi sevsin, niyetimiz budur. Bundan sonra hakkımızda/gaybetimizde yazılanlara ehemmiyet vermesinler, kalleşin erkekliğine güven olmaz, mazimiz yeteri ihtivadadır.
Mazide yazdığımız içerik bize aittir. Bu ismi rastgele almıştık, aynısını kullanmayabiliriz, ama alemde bu selamı ve bu yazıyı gördükleri yerde bizi boş geçmesinler. Selamı vermek sünnet, alması farzdır.

İfadelerimizi hep yetersiz gördük, yine yetersiz görürüz. Çünkü forumdaşlarımızın değerini kelimelere sığdıramayız...

Esselamun aleyküm ve rahmetUllah ve berekatuhu
 
Sayın @cncarastirma. belki kültür seviyem yetersiz, belkide türkçe bilgim yetersiz bilmiyorum ama ben yazdıklarınızdan hiç bir şey anlayamıyorum. ingilizce bir sayfayı google translate ile çevirmişsin gibi.

derdinizi anlatmak için daha gündelik cümleler kurarsanız, sorunun ne olduğunu anlamamız daha kolay olacaktır.

Tek anladığım @Aksi isimli yöneticimizin imzasında "Eski Azrail" yazdığı için Azrail Aleyhisselam ile dalga geçtiğini ima etmişsiniz.
Aksi daha önce Azrail üye adını kullanıyordu, üye adını Aksi olarak değiştirince üye adının değiştiğinin bilinmesi adına imzasında bunu belirtmek için "Eski Azrail" ibaresini kullandı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,252
Mesajlar
916,208
Kullanıcılar
450,067
Son üye
ERENLER04

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst