Starterin çalışması genel olarak eksik bilinir ve söylenir.Starter üretilirken içine kontak görevi yapacak olan bimetal veya bimetaller monte edilir.Önemli nokta,starterin içine özel bir gaz basılır.Bu gaz 200 volt üzerinde delinip elektron akışına izin verir.180 volt altında gaz açık devredir.Fluoresan lambanın ateşlemesi için enerji verildiğinde balast üzerinden startere 220 volt uygulanır.Starterdeki gaz elektron akıtmaya başlar,bu ışıma gözle görülür.Elektron akımı başlayınca starterin içi ısınır,bimetal bir tarafa bükülür diğer kontağa değer. bu anda flamanlara gerilim uygulanır,flaman ısınır ,flaman ısınınca tübe elektron yaymaya başlar.Bu esnada balastın seri direnç olmasından dolayı starterin uçlarındaki gerilim 160 volt civarına düşer.Starter içindeki gaz söner,kontaklar soğur birbirinden ayrılır.Kontakların açılma anında balastın indüktif özelliği devreye girer,flamanlar arasında 800 ila 1000 volt arasında bir pik gerilimi oluşur.Bu gerilim cıva buharını delinmesine ve elektron akışına başlamasına sebep olur.Böylece ampul yanar. enerji kesilinceye kadar yanma devam eder.Bizim bildiğimiz budur.Kolay gelsin.

peki balastın starterden önce veya sonra bağlanması farkedermi ? .
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Sorunun cevabı alıntı yaptığın açıklamada yer alıyor (bu yüzden ben de alıntı yapmadım) bu durumu flor devre şemasına bakarak da anlayabilirsin yine de tatmin etmediyse denemesi bedava :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,854
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst