fiber optik

neden fiber optik sonlandırma yaparız

  • yok

    Oy: 0 0.0%
  • yok

    Oy: 0 0.0%

  • Kullanılan toplam oy
    0

yesebe

Üye
Katılım
7 Ağu 2017
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
31
arkadaslar selamın aleyküm

ben bu sektörde daha yeniyim ve yeni basladım teknik bilgim çok zayıf ondan soracağım sroular saçma gelebilir yardımlarınıza ihtiyacım var.

öncelikle bir tv projesi üzerinde çalışıyorum fiber optik sonlandırma neden yapılır söyleyebilirmisiniz neden fiberoptik sonlandırması yaparız. birde fiber optik sonlandırmayı sadece cctv data ve tv de mi yaparız.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Aleyküm Selam,
Konular çok ayrıntılı olduğundan sorduğunuz sorunun temas ettiği birçok nokta var nereden başlamam gerektiğine de çok net karar veremedim açıkcası. Kısaca yardımcı olmaya çalısayım ama bu konulard forumda çok ayrıntılı bigiler var. Bakıp okumanızı öneririm.
Öncelikle fiber optik kablo çalışma prensibini biraz açmak gerek kanımca. Genelde şu şekilde anlatılır internet sitelerinde de görebilirsiniz;
Çalışma prensibi temel optik yansıma kanunlarına dayanır.Betimleyerek anlatırsak uzun ve düz bir hol olduğunu düşünün. Bir ışın demetini bu hol boyunca göndermek gayet kolaydır çünkü ışın demetinin izleyeceği yol düzdür. Ancak bu holde kıvrımlar ve dönüşler olursa ışın demetini holün sonuna ulaştırmak için aynalar kullanıp ışın demetini yönlendirmek gerekir. Peki hol birden fazla dönüşe ve kıvrıma sahipse, bu durumda en iyi çözüm duvarları ayna ile kaplamaktır. İşte fiber optik kablonun içinde olan şey aynen budur. Merkezdeki cam ipin etrafını saran optik cam örtü odanın duvarlarını kaplayan ayna görevini görmektedir. Merkezdeki cam ipten geçen ışık sinyali bu optik cam örtü sayesinde kablonun diğer ucuna kadar ulaşır.
Sadece cam değil plastik fiberler de mevcuttur.
Yani bahsettiğiniz sistemlerde fiberden başka kablolarda kullanılmaktadır. Yukarıdan anlayacağınız üzere fiber kullanımının temel nedeni uzak mesafelere veri iletişimi sağlamaktır. Örneğin CAT6 kablo için max. uzunluk 100 mt. olarak varsayılır(değişik uygulamara rastlanabilir). Bu mesafenin üzerinde iletişim sağlamak için mecburen fiber kullanılır. Bunun içinde içinden geçen sinyalin fiber çalışma prensibine uygun hale getirilmesi gerekir. Bunun için fiber dönüştürücü kullanılır. Aynı şekilde hat sonuna gelindiğinde de yine cat 6 ile cihaza taşınması için fiber sonladırılarak cat6 vb. ile iletişim sağlanacak duruma getirilir.
Ek olarak fiber optik kablolar telekomda da kullanılır.
Saygılar.
İyi çalışmalar.
**Aşağıdaki linklerden de ayrıntılı bilgilere ulaşabilirsiniz.
https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/fiber-optik-kablo-nedir-nasıl-Çalışır-Çeşitleri-ve-avantajları-nelerdir.27768/

https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/fiber-optik-kablo.51187/

http://320volt.com/wp-content/uploa...ar-kullanim-alanlari-cesitleri-haberlesme.pdf
 
Son düzenleme:
teşekkür ederim çok saolun verdiğiniz bilgiden ve ayırdığınız zaman için.
 
güzel anlatımınız için sağolun sn @KADİROLCAY
 

Forum istatistikleri

Konular
128,311
Mesajlar
916,587
Kullanıcılar
450,145
Son üye
sukruseker

Yeni konular

Geri
Üst