Fen adamlarının yetkileri arttırıldı...

elek

Profesyonel Üye
Katılım
24 May 2006
Mesajlar
2,911
Puanları
318
Yapım yetkileri 10 kat arttırılmıştır.....
bana kalırsa yetkiler mühendis eğitimi alanlar
ile aynı seviyeye getirilmeli..
1.,2. sınıf yetkileri sınırsız olmalıdır....
ülkemizde bu konuda eleman açığı vardır...orta öğretimi bitirenlere 1 aylık kurs sonunda 3. sınıf yetki verilmeli ve bu yetki sınırıda proje ve yapım da 10000 kw olmalıdır..
ayrıca yine orta öğretimi bitirenlere 1 er aylık kurs sonunda seçimlik sadece
kompanzasyon ve asansör yetkisi verilmelidir...
yüksek gerilim için lise ve üniversiteyi bitiren herkese 3 aylık kurs sonunda
yetki verilmelidir ama bu kurslar uygulamalı ve çok sıkı olmalıdır...
bu konuda da ülkemizde açık vardır çünkü...
nasıl olsa işlevini yerine getiremeyen fotokopici mühendis ve teknik öğretmen okulları derhal kapatılmalıdır...bunların yerine bütün ülkede 1 sene süreli kurslar yaygınlaştırılmalıdır
bunlara katılmak için lise mezunu olmak yeterli olmalıdır...
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Fikirlerinize katılmıyorum. Mesleki eğitim önemlidir bu konuda yetişmiş kalifiye eleman eksikliği olduğu doğrudur ancak bu eğitim ve yetkilendirme 3ay 5ay 1 yıl gibi komik sürelerde kesinlikle verilmemelidir. Mevcut sistem yenilenmelidir mesleki eğitim daha kaliteli bol uygulamalı ve uzun süreli olmalıdır.Ben bu mesleğe hakimim hodrimeydan diyenler için eğitim durumlarına göre kapsamlı bir sınav neticesi yetkilendirme verilebilir ancak bununda adil ve hakkıyla yapılabileceğinden şüpheliyim. Sistem bahsettiğiniz şekle döndürülmeye çalışılırsa ogrish sitesinin mesleki kazalar bölümüne Türkiyeden bol bol fotoğraf yağar ve sitenin server'ı çökebilir !
 
malesef mesleki eğitim sistemimiz çok kötü durumda düzeltilmesi için lise ve üniversite düzeyinde radikal değişiklikler yapılmalı. yeni mezun teknisyen ve mühendislerimizin büyük çoğunluğu yetersiz eğitim dolayısıyla mesleklerinde çalışmaktan uzaklaşmaktadır. sonuç olarak kısa süreli kurslar yerine çok ciddi eğitim politikası oluşturulmalıdır.
 
yükseköğrenimdeki uygulamalı dersler daha fazla artırılmalı bence
 
emo hala meydanlarda toplanıp dağılmaya devam etsin.
 
değerli arkadaşlar bu konuda bende bırşeyler yazmak isterim. elektrik işlerinde çalişanlarin mutlaka kurslara tabı tutulmali tabiikı uygulamali olmali.belge veyA YETKİ VERİLDİKTEN SONRA belli bir zaman sonra tekrar sinava alinmali bu belli araliklarda devam etmeli.
 
mesleğin içinde ve meslek lisesinden gelmeme rağmen lise diploması bir işe yaramıyor galiba . diplomayı götür çıraklıkta sınava gir ustalık belgesi al . nerde kaldı meslek lisesinin önemi ...... liseyi bitir tekrar çıraklıkta sınava gir . sınıfta 65 kişi vardık 2 kişi elektrikçi oldu 3 kişide ayedaşta diğerleri meçhul ... sorun meslek liseleri kalabalık teorik uygulama yok . mezun olan birisi bir lamba tesisatı bile yapamıyoruz . herşey kitaplardan oku hazır soketli uygulama kumanda panolarında otomasyon yap yaa ben kontaktörü bilmiyorum ki de mühürleme yapıyam bee.....
 
meslek liselerinin sokak aralarındaki elektrikçilerle ortak çalışması ve onlara yol göstermeleri gerek . onlara teknikanlamada yardımcı ve staj için öğrenciler göndermeli
 
değerli arkadaşlar bu konuda bende bırşeyler yazmak isterim. elektrik işlerinde çalişanlarin mutlaka kurslara tabı tutulmali tabiikı uygulamali olmali.belge veyA YETKİ VERİLDİKTEN SONRA belli bir zaman sonra tekrar sinava alinmali bu belli araliklarda devam etmeli.

hayatın her aşamasında da sınav yeter artık dedirtir insana . insanlar yaptıkları projelere ve çalıştıkları firmalara göre kendi otokontrol sistemlerini kurmalı .. meslek odaları aidat odaları olmamalı meslekleri geliştirmeliledirlerki o zaman meslek odası olsun . şu anda meslek odalarının internet sitelerinde aidat ücretleri evraklar vs . kendi meslek grubunda yazı makale teknik anlamda herhangi birşey bulmak zoooooorrrrrrrrr.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,844
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst