Fatura olmadan sayaçtan kaç para geleceğini nasıl öğreniriz?

savas5454

Üye
Katılım
10 Eki 2008
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar sayaçtan fatura olmadan bu ay kaç para geleceğini hesaplayabiliyormuyuz?

Arama yaptım sitede ama bulamadım... Lütfen yardımcı olun ...


Şimdiden Teşekkürler...

:confused:
 
Bir ay önceki okuma işaretinden yeni okuyacağın işareti çıkar, aradaki farkı bul. Geçen ay diyelimki 300 kwh enerji harcadın ve gene diyelimki 80 tl. ödedin. 80 / 300 deyip, kwh kaç kuruşa geliyor. Yeni okunan miktarı bulduğun birim kwh ile çarparsan kabaca hesaplamış olursun. Aslında kwh birim fiyatı x harcanan miktar olur ama araya bir sürü vergi girince fatura kabarıyor.

Birde şunu açıklayayım, bu sistem eski tip analog sayaçlar için geçerlidir. Dijital sayaçlarda 3 ayrı puant olduğu için sağlıklı bilgi alınamaz.

NOT : Yukarda örnek verdiğim 300 kwh 80 tl tamamen örnek olması açısından verilmiş farazi sayılardır. 300 kwh 80 tl etmez tartışmasına girmemek için yazmak ihtiyacı hissettim.
 
Öncelikle çok teşekkür ederim..

ama benim analog değil dijital ve "acilstop" arkadaşım ben sakaryada ikamet ediyorum ...

nasıl yapıcam halâ tam çözmüş değilim ...
 
eğer daha önceden bir fatura gelmişse oradaki son endeksten sayacından okuduğun endes değerini çıkararak fark değerini akım trafosu oranı ile ,eğer sayacın orta gerilim tarafaında ise akım trafosu oranı* gerilim trafosu oranı ile çarpacaksın ve daha sonra da o ayki birim fiyat ile çarpacaksın.eğer reaktif cezaya girmişsen onuda hesaplaman gerekiyor birim fiyatı daha düşüktür. son olarakta kdv ekleyeceksin birde vergileri vs var yaklaşık fatura değeri bulabilirsin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,274
Mesajlar
916,380
Kullanıcılar
450,098
Son üye
akaremir31

Yeni konular

Geri
Üst