fancoll devri yükseltmek

Hakan kardeşim kullandığınız fancoil markasını söyleyebilirsen ben de bişeyler ekleyebilirm.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
sn. izmirhakan ;
anladığım kadarı ile fan coillerinde hava ve benzeri nedenlerle verimli ısı alamama gibi problemin var.
öncelikle sistemindeki suyu boşalt. bu dediğim sana külfet veya boşa masraf gibi gelebilir. fakat sistemdeki problemi çözmek için köklü çözüm.Daha sonra sistemini en alt noktadan doldur.bu dolum sırasında tesisatındaki ve fan coil lerindeki hava pürjörlerin veya hava tahliye vanaların açık olsun.dolum sırasında, en alttan başlayarak havanın kalmadığına emin olduğun noktaları kapat.böylece bütün sistemin de hava kalmadığına emin ol.ayrıca mümkünse sisteminin dolumunu basınç regülatörü ile eksilen suyunu tamamlayacak şekilde destekle.böylece ısı sisteminde hava problemin çözülmüş ve takibindeki dönemlerdede hava oluşumunu engellemiş olacaksın.Bunun yanı sıra tüm fancoillerin ,flitrelerini temizle yada yenileri ile değiştir.Fancoillerin hava-ısı alışverişini sağlayan serpantinlerinide kir ve yağ çözücü yüzey aktiflerden oluşmuş,anti bakteriyel kimyasallar içeren temizleyicilerlede temizlersen sisteminden hem hava geçişini kolaylaştırmı olursun, hemde ısı alışverişinide daha kolay yapmış olursun.bununla birlikte cihaz içerisinde oluşmuş bakterileride temizlemek sureti ile ortama dezenfekte edilmiş bir hava vermiş olursun.
bilindiği üzere bakterilerin üremesi için klima ve fancoil cihazları çok müsait alanlardır. bu bakterilerden en tehlikeleride LEJONER bakterisidir.Ayrıca uzun süre Bakım yapılmamış ve flitreleri değiştirilmemiş üflemeli cihazların FAN kanatcıklarında da kirlilikden dolayı hava debidin de düşmeler görülmektedir.eğer cihazının fan bölümünü kontrol edersen bu tür kirliliğin olup olmadığınıda görebilirsin. umarım yardımcı olabilmişimdir. detayı için mail adresimden gerekli bilgi talebiniz halinde yardımda da bulunabilirim.herkese başarılar.
 
Verdiğiniz bilgiler için hepinize teşekkür ederim.Isıtma sistemi geçen yıldan daha iyi çalışıyor.Sorunum kalmadı.Tekrar teşekkürler.
 
arkadaşlar, fancoillerin hava yapmasının en büyük sebebi tesisatın yanlış yapılmasıdır.Bazen hava tankları ve otomatik purjörler bile etki etmiye bilir Fancoillerin hava yapmasına.
 
fancoillerin motor ucları renk renk kademeleri vardır kırmızı mavi siyah beyaz ve sarıyeşil olmak üzere 5 tane
kırmızı 1. devir
mavi 2. devir
siyah 3. devir
beyaz ortak uç
Eger termostad ile kontrol edecekseniz motor 500 W tan büyük ise röle ile kontrol ediniz termostadı yakabilirsiniz.düşükse direk termostad uclarına baglayabilirsiniz veya pako ile direkde calıstırabilirsiniz. saygılar..
 
Kardeşler bende bişeler yazim bari..
Çalıştığım firmada da yaklaşık 200 tane fancoil var. biz düzenli olarak hersene bakım yapıyoruz. Bu bakımları size madde madde yazayım belki yardımcı olurum.
Unutmadan bizim fancoil sistemi kışın ısıtma, yazın soğutma yapıyor. tabi bunu biz ayarlıyoruz. istersek suyu chiller hattında istersen buhar eşanjöründen çeviriyoruz.
Yıllık bakımlar ;
-Tüm hattaki su boşaltılır.
-Emniyet ventilleri sökülüp test ve bakımları yapılır.
-Pompalar sökülüp rulman ve bağlantı parçaları kontrol edilir.
-Pompa sabitleme vidaları Yüksek ısıya ve çok düşük ısılara dayanıklı Gress ile yağlanıp montajı yapılır.
-Hatlarda bulunan ChekValf ler sökülüp bakımları yapılır. yay mekanizması kontrol edilir.
-Oransal vanalar, Kelebek vanalar, termo elemanlar kontrol ve kalibre edilir.
-Bütün fancoil lerin radyatörleri temizleme solüsyonu ile hava kanalları temizlenir.
- Radyatör lerde ters yıkama yapılır.
-Fancoil G4 hava filtreleri yenisi ile değiştirilir.


Fancoillerde G4 karbon filtresi degilde benim bildigim eu filtreler kullanilir.
Dogrumuyum Ebu_Cendel_2005
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,349
Mesajlar
916,901
Kullanıcılar
450,193
Son üye
Kronoss

Yeni konular

Geri
Üst