exprof( patlamaya dayanıklı ) elektirik tesisatı

hasano1

Üye
Katılım
11 Nis 2008
Mesajlar
12
Puanları
1
daha çok amerikan bina sisitemlerınde kulanııyor ama sistemde galvenız su borusu istenıyor .yanı borları bükmemiz istenıyor ona göre uyumlu anahtar piriz tesıssatarı ve montj hakkında geniş bir bilgi istıyozz ilginize teşekür edrımm ...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Daha çok Amerikada kullanılıyor sözü yanlış. Sadece exproof tabiri yabancı ülkelerdeki uygulamalardan alınmıştır.

Exproof malzemeler; petrol istasyonları, LPG ve doğalgaz tesisleri, madenler, uçak hangarları vs. gibi, yanıcı, parlayıcı ve patlayıcı maddelerle uğraşan tesislerde kullanılır. Bu tip tesislerde normal çalışma durumunda veya arıza ve Bakım gibi hallerde patlayıcı ortam oluşma riski vardır. Elektrik aletlerinin oluşturabileceği kıvılcım ve ark bu tip ortamlarda tehlike oluşturmakta ve patlamalara neden olabilmektedir. Bu nedenlerle bu gibi tesislerde kullanılan elektrik aletleri, bu tip riskleri önleyecek özellikte ve patlamaya dayanıklı olmak zorundadır. Bu özellikteki elektrikli aletlere de exproof elektrikli aletler adı verilmektedir.

Sorunuza gelecek olursak. Kullanılacak, anahtar, priz, armatür, rakor, dedektör vs. bütün elektrik malzemeleri exproof olmak zorundadır ve projeside buna uygun olarak çizilmiştir. Projeye uyulduğu takdirde, montaj ile ilgili özel bir durum yoktur.
 
teşekürler erdal bey suna uygulamamız bizim galvenız su borusu ile gayet güzel döüyoruz ve olumlu bakılıyorprojemize bilginiz için teşekür ediriz iyi çalişmalar ....
 
Afi Elektromekanik AFİ firmasından bu tür malzeme ve her türlü desteği alabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • 8_Appleton_ATX_Hazardous_Locations_Guide_English.pdf
    2.9 MB · Görüntüleme: 13

Forum istatistikleri

Konular
128,360
Mesajlar
917,020
Kullanıcılar
450,231
Son üye
matrix96

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst