ev tesisatı yardım lütfen!

emnorlik

Üye
Katılım
6 Ocak 2012
Mesajlar
12
Puanları
1
Yaş
35
s.a arkadaşlar ben meslek lisesinde elektrik bölümü öğrencisiym ve okulu bitirmek üzereyim. Bir konuda yardımınızı istiyorum lütfen! ev tesisatında örnk; bir mutfakta 7 priz var işte bunun çamaşır, bulaşık,buzdolabı vb .. makinaları olsun toplam 6 veya 7 priz var. bunların buattaki bağlantıları nasıl olacak? ve kaç linye olması lazım ayrıca linye kaç mm ve hangi renkte olması lazım? bide mesela mutfaktan sigortaya iki linye gitti diyelim bu linyeler her biri şalteremi bağlanıyor? beni aydınlatırsanız sevinirim. NOT: Ben öğrenciyim ve bu anlattığım şeyleri yapmak için değil aklımdaki soruları gidermek için soruyorum.. şimdiden teşekkür ederim.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Mutfak için tek sigorta yeterlidir. Fazı sigortanın üstüne altınada faz çıkışı yaparsın. Böylelikle sigortadan çıkan fazla birlikte Nötr ve toprak mutfak buatına gider. Bu anlattığın yedi prizi tek buatta topladın diyelim. 7 kablo nötr( mavi) 7 kablo faz( kahverengi) 7 tane toptak ( yeşil veya sarı) oluşturusun. fazaları birbirine nötrleri birbirine toprakları birbiirirne bağlar prizleere gönderirisin OKEY?
 
Ha bu arada linye demiişsin. sıva içi ise 2,5'luk izole kablo kullanmalısın. FAKAT sıva üstü ise 3*2,5 kablo kulanmalaısın. Aynı zamanda buattan prize giden kabloda sıva içi izole ise 2,5 sıva üstü ise 3*2,5 olmalı. Umarım yardımcı olmuşumdur.
 
eyvallah teşekkür ederim
 
Sevgili kardeşim Mutfak için tek sigorta kesinlikle yetmeyeceği gibi kaç sigorta olacak sorusunun en iyi cevabını tesisat projesinden alırsın. Yani öyle kafana göre istediğin sigortaya istediğin kadar priz bağlayamazsın bunun hesabı kitabı var. zaten bağlasan bile TEDAŞ'tan gelen tesisat kontrol memuru kabul etmez.
 
Ertek68 katılıyorum. sonra aşırı akım çekince yangınlar çıkabiliyor. Hesap kitap en güzeli
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,250
Mesajlar
916,206
Kullanıcılar
450,067
Son üye
ERENLER04

Yeni konular

Geri
Üst