eplan proje çizim programı için bilgi?

siemens logonun macrosu elinde olan varmı..
 
Arkadaşlar bazılarınız diyorlar ki CadDy Eplan dan daha kaliteliymiş bu Eplan o kadar para verip alanlar enayimi yani özellikle de Eplan P8 hepsini öldürür.
Haa bazılarınızda Eplan ı Mert Bilgi satıyor filan diyor bilinmesinde fayda var diye söğlüyorum Eplan daha önceleri Promis ismindeki Ankara firmasında idi fakat P8 ile birlikte Rittal Türkiye ye bağlı Eplan Türkiye ofisi Eplan satışlarını gerçekleştiriyor.
Ben şu an Eplan p8 kullanıyorum diğerlerini de iceledim kuşkusuz Eplan P8 en kalitelisi derim.
Yani bazı firmalar Eplan 5 serisini türkceleştirip insanlara başka isimle satıyorlardı ama P8 ile birlikte onlarında pek değeri kalmadı diyorum.Zaten emeğe saygı duymayanın değeri olmazda.:(
 
Oktay Bey,

bir yazılım türkçeleştirilip satılamaz. Dil terimlerini EXE veya DLL dosyalarının içine sokulamaz. Bunları mesleğiniz olmadığı için bilmiyorsunuz sanırım, ama en azından söylenen yalanlara inanmayın.

Bunu denemek için, bir EXE dosyasını veya DLL dosyasını Wordpad yazılımında açın ve içinde dil ile ilgili yerleri değiştirin, kaydedip kapatın. Sonra EXE dosyasını çift tıklayıp çalıştırın. Çalışacak mı?

Sizin P8'i iyi bulmanıza kimse birşey diyemez, çünkü bu sizin şahsi tercihinizdir, fakat hurafelere inanmayın, başkaları buna güler. Yalanı yabancılar söylediğinde gerçek olmuyor.

Siz, bir Türk mühendisi olarak ne zaman yaptıklarınız karşılığını alabildiniz?

cadsaopaulo
 
ya ben biligisayar görütü işlemeciyim bunlar hakkındada bilgiler koysanız memnun olurum
 
sarigolge arkadaşım, See Cadyy++ Electrical V4R1 yeni son sürüm çıkmış görmediyseniz, kullanmadıysanız şiddetle tavsiye ederim. Hem yanılıyorsunuz E-Plan sizin tabirinizle hiç bir çizim programını öldüremez. E-Planı keşfetmek Amerikayı keşfetmekten daha zordur, en azından ingilizce bilmeyenler veya ingilizcesi iyi olmayanlar için hatta e-planı az buçuk kullanabilen kişiler işi öyle ilerletdiki bu bilgiyi para karşılığında ders veya eğitim adı altında satıyor :) E-Planda yapılabilen her türlü çizim See Cadd++ Electrical ve Electro Cad 8.0 ile yapılır hemde fazlası yapılır,Çünki Türkçe Dil desteği var gayet anlaşılır E_Plan gibi kimseyi birilerinin yalakası olmaya mecbur bırakmaz.

Sizin yazdıklarınızdan E-Plan amuda kalkıyor sanacak:) Böbürlenerek çizilen E-plan projelerini gördüm, dediğim gibi See Cadd++ Electrical ve Electro Cad 8.0 ile daha fazlası daha kısa sürede çizilir. Forumda meslekte yeni olan kişiler var lütfen böyle abartılı yorumlarla yönlendirme yapmayalım.

Kısaca E-planın

1: Boyutu yüksek 726.. MB ( Caddy++ V4R1 63,5 MB )
2: Türkçe dil desteği yok
3: Programda çizim süresi yukarda adı geçen programlara göre daha uzun sürüyor ( hele E-plan 5,50 tam bir işkence )

ve kıyaslamayı "e-plana okadar para verip alanlar enayimi demişsiniz, sanki alanların bizden iyi bildiği bir şey varmış gibi, olay farklıdır, firmaların geçmiş dönemlerde çizilmiş projeleri e-planla olduğu için bu defa önceden çizilmiş projeleri revize etmek düzenlemek gerektiğinde mecburen e-plan kullanmak zorunda kalıyorlar. buda onları e-plana mahkum ediyor. böyle zincirleme gitmiş.tabi e-plan köttüdür demiyorum........
kısaca bu işe yeni başlayan arkadaşlara Cadyy ve electrocad ı önerebilirim Türkçe dil desteğide var.



iyi günler
 
Tüm arkadaşlara ve Selam ederim.

Öncelikle bu mesajı yazmak için kendimi mecbur hissettim. Burada bir çok programdan bahsediliyor. Bu programların mutlakaki iyi ve kusurları vardır. Hiç kimse benim ayranım ekşi demez. Biz kullanıcılar genelde kendi kafamıza en uygun, yada satın aldığınız zaman en iyi eğitimi aldıktan sonra öğrendiğimiz programın en iyisi olduğunu zannederiz. Şu anda bizim işyerimizde de EPLAN kullanılmaktadır. (Tabi mert bilgi işlemide kınıyorum ki ilk müşterilerini artık hiç aramıyorlar) 1998 yılından beri de kullanılmaktadır. ben EPLAN programı konusunda hiç bir eğitim almama rağmen ve bu 11 sene boyunca toplam kullanma sürem 10 dakikayı geçmez. Ancak proje sorumlusu arkadaşımız 11 senedir kullanıyor. Ve sanıyorum ki son derece hızlı bir kullanıcı olduğunu sanmaktayım.

Gelelim ana fikrimize. Piyasada bir çok kişi yada kurum çeşitli CAD programı kullanmaktadırlar. Parasını ödemiştir yada kopya kullanıyordur. Bu tamamen ahlaki yada mecburiyetten (maddi koşullardan dolayı) dolayı kullanmaktadır. Şuda bir gerçektir ki, hangimiz ilk başta kopya yada crackli program kullanmadık. programları kullanmayı öğrenipte işimizi büyüttüğümüzde de orjinal yazılımımızı da aldık.

Bu arada bir programcı olarak ta şunu söylemeyi bi borç bilirim ki, yabancı kaynaklı hangi program olursa olsun öyle 2 dosya yı türkçe yaparak sistemi türkçe destek verecek çevirmekte bir iştir. ve bir emek vardır bunada saygı duymak gerekir.

Eminim ki piyasaya ticari bir amaç için çıkartılmış her program her ne şekilde olursa olsun ismini tesçilletmiştir diye sanıyorum ve saygı duyuyorum. Biz kullanıcılar olarak ta tabiki içlerinde seçim yapma hakkına her zaman sahibiz. Birimizide burada yemenin bir manası olmadığına inanmaktayım.
 
:mad:Eplan ile Cofasoyu birbirine karıştıran ve ya karıştırmak isteyen arkadaşlar farkediyorum.
:DEplan ın türkcesi yok Eplan 6.1 Türkce diye bir şey de yok.
:eek:Cofaso adında ki program Eplan 5 benzeri türceleştirilmiş bir program.Eplan la tek ilgisi takliti gibi durması eplan 5 dosyalarını import edebilmesi vs.

:cool:Cofaso kullanan bir çok arkadaşım verdiği hatalar dolayısyla Eplan P8 e geçtiklerini bazıları ise geçmeyi düşündüklerini belittiler.Biz geçtik duyrulur.

Eplan P8 in kopyası, türkceleştirilmişi filan çıkana kadar en iyi budur.Çıkınca da sık sık hata verir. Eplan la senkron olarak güncelleştirmelerini devam ettiremezler yazık olur.
 

Ekli dosyalar

  • EPLAN_Electric_P8.jpg
    EPLAN_Electric_P8.jpg
    42.6 KB · Görüntüleme: 36
Merhaba,

ertugrul1905 ve tossun2008 arkadaşımızın söyledikleri yazılım tercihleri hariç herşeye katılıyorum.

Ama ben sarigolge isimli katılımcının bu işi para karşılığı yaptığına inanıyorum.

sarigolge'nin buraya yazdıklarını

https://www.kontrolkalemi.com/forum.../16714-eplan-p8-egitimi-verilir-prof-dan.html

biraz arattım, birçok siteden aynı şeyleri tekrarlıyıp duruyor. Herkes kendi ne tercih ederse o nu kullanır. Burası politik bir propaganda platformu değil! Satış odaklı fuarda değil. Burası bir bilgi değişim platformudur. Şayet herhangi bir yazılım iyi ise, zaten kullanıcıların bunu farketmemsi imkansızdır. ".. o kadar para verip alanlar enayimi yani özellikle de .. hepsini öldürür." gibi laflarla kendi ..liğinizi gösterirsiniz, çünkü başkalarının aklı ile hareket etmiş olursunuz.

Herkes ihtiyacına göre yazılım seçer. CADdy en uygun fiyata satılan yazılım, bu o yazılımın kötü veya iyi olduğu anlamına gelmez. Seçen kendi ihtiyaçları ve bütçesi çerçevesinde karar verir.

Selamlar

cadsaopaulo
 
Arkadaşım öncelikle damarına mı bastım bilmiyorum ama kelimelerini lütfen daha düzgün seç.kabalaşmayalım burası her kese açık bir form alanı.
Ben Caddy i de gördüm Cofasoyuda üstelik ingilizcem sadece orta seviye ama Eplan P8 de çok başarılıyım. O kadar paralar veriyorlar Türkiyede bile şu an bir çok firma Eplan P8 e geçti bazılarının da geçeceği haberini alıyorum.Bu firmalar mühendis arkadaşlarımın çalıştığı firmalar. Örneğin maksadım çamur atmak değil ama Cofaso kullanan bir arkadaşım şirketlerinin Cofasonun uluslararası şartnamelerde istendiği gibi raporlama formlama ihtiyaçlarını karşılamadığını, çok fazla hata verdiğini Eplan P8 e geçeceklerini daha geçen hafta belirttiler.Üstelik 30 000 Euroluk bir Network sistemi ile. Bu şirketler bu mühendisler enayi değillerdir kanımca CadDy ve Cofaso dan çok daha fazlasını Eplan P8 e ödesinler. Sonuçta her kes öncelikle para için çalışıyor ve patronlarında ne kadar tutucu olduğunu hepimiz biliriz.
Hem sonra Neden o malum programın adı sık sık Eplan 6 olarak anılıyor.Neden bu şekilde lanse ediyorlar.Çünkü biliyorlar ki yoğurdun kaymağını yemeleri için takip etmeleri gereken karmızı patikalı yol orası. Ben daha çok şey biliyorum çünkü Proje Yöneticisiyim yani sadece projeyi çizmiyorum envayi çeşit insanla muhatab oluyorum.İşimi yaparken mühendis arkadaşlarımın çalışma yöntemlerini ve görüşlerini de alıyorum.Sizlere de tavsiye ederim. Bilmiyorsanızda sorun çevrenizdekilere sonra ŞAŞIRMAYIN. Patronunuz çok kızar.
 
Size cevap bile vermiyorum Eplan ın Mert Bilgi ye dava açıp kazandıgını sonra da programı Eplan 6 adıyla değilde Cofaso adıyla satmaya çalıştıklarını bilen biliyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,409
Mesajlar
917,383
Kullanıcılar
450,313
Son üye
dnihatt1

Yeni konular

Geri
Üst