entes..reaktif;indüktif oran ayarlanan değerin üzerinde hatası

Katılım
23 Nis 2007
Mesajlar
44
Puanları
1
Yaş
39
arkdaşlar entes rg3 12cs röle reaktif;indüktif oran ayarlanan değerin üzerinde hatası hatsını veriyor bi türlü çözemedim nedn yapar bunu bide kademeye aldıramadım güçleri tanıması için bunu neden yapar yardımcı olursanız sevinirim tşkler
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sakin ol arkadaşım.Bizim patron maaş verdiği halde verdiği iş bir saatte bitmiyor.
O rölede reaktif/aktif oranı sınırı diye bir şey var.Sen diyorsun ki indüktif/aktif oranım şu olsun.Röle de senin çektiğin indüktif reaktif gücü çektiğin aktif güce oranlıyor.Sendeki sınır muhtemelen %5-10 gibi bir değere ayarlanmıştır.Rölenin okuduğu değerlere göre bu oranı aşmışsın.Tabii röle sayacınla aynı okumuyor olabilir.Sayaca göre aşmamış ama röleye göre aşmış olabilirsin.Aslında bu bir sorun değildir.(not:bu rölede bu alarmı verince kompanzasyonu kapattığını sanmıyorum ama yine de kullanma kılavuzuna bakarsın)
Yine de rahatsız oluyorsan bu oranı yüksek bir değere set edebilirsin ve bu oranı hafızasında tutan sayacı sıfırlayabilirsin.Eğer elinde kataloğu yoksa,forumda mevcut ,arama kısmından aratıp bulabilirsin,bi şey anlamadım dersen entesin teknik destek hattını arayıp sorabilirsin.
ikinci sorunuza gelince;
Eğer yükleriniz çok değişkense,otomatik tanıma yapamayabiliyor.Mümkünse kompanzasyon kısmınız enerjili iken yüklerinizin şalterini kapatın.Yani kompanzasyon panosunda elektrik olacak ama işletmede olmayacak.Mümkün değilse az yük çekilen ve sık sık yük değişmeyen bir saatte yapın bu işlemi.
Ayrıca akım trafosu oranınız doğru girilmiş olmalıdır.Eminim ki akım trafolarını doğru bağlamışsınızdır.Bu röle hatalı bağlantıları düzeltiyor(daha doğrusu düzgünmüş gibi algılıyor) yine de emin olmalısınız.
Bir diğer husus ta bu rölede,ilk kademedeki kondansatör grubunun en büyük güçteki kondansatör grubunuz olması isteniyor.Ama şart değil.Fakat otomatik tanımanın sağlıklı olması için daha iyi oluyormuş.
Oldu ya her şeye rağmen oto tanıma yaptıramadınız.O zaman değerleri elle girebiliyorsunuz.
Bir de tecrübelerime dayanarak öneride bulunayım.Otomatik tanımlama yapıldıktan sonra ,hangi kondansatörü kaç kvar tanımış bakınız ve kontrol ediniz.Başta saydığım durumdan dolayı ya da başka sebeplerden dolayı yanlış tanıdığına şahit oldum.
Kolay gelsin.
 
m-usta-fa'da bahsetmiş. Bu oranlar sadece kullanıcıya bilgi vermek için. Siz isterseniz bunu iptal edebilirsiniz (yüzde oranları 0 (sıfır) olarak girerek.)
Menüden ulaşmak ve istediğiniz değerlere ayarlamak için resme bakınız.

Kademe aldıramama konusunun değişik sebepleri olabilir. Röle buna bir alarm veriyor mu? Özellikle ilk kademede hata olunca röle hiç başka kademelere bakmıyor. (Bir fazı bozuk veya fazlar arasında dengesizlik olan kondansatör ilk kademeye denk gelmiş olabilir.) Doğruluğundan emin olduğunuz bir kondansatörü ilk kademeye koyun.
Bir de akım trafosu oranı ne? Kondansatörler de buna göre küçük geliyor olabilir.
 
Akım trafosu oranına göre kondansatör nasıl küçük geliyor anlamadım ???
 
"Akım trafosu 1000/5 ilk kademe 5 kVAr Röle algılayamıyor olabilir" diye düşündüm bir an için... (Kondansatörü göremiyor ve kademe almaya başlayamıyor)

(1000/5=200; 5 kVAr...7,2A; 7,2/200=36mA; röle algılaması 50mA ve üzeri)
 
gayet mantıklı olan bu açıklamayı yapıp,yeni bir şey daha öğrenmeme sebep olduğunuz için teşekkür ederim.
 
Elektropan firmasının EKR24k yeni serisinde akım algılaması 12mA. Evet yanlış duymadınız 12mA !!! ve 20mA düzeyini de %1 hata ile ölçüyor!!!
 
Referans : Ş.Urfa Kamaş Tekstil
Sistemdeki akım trafosu 600/5
Fabrika mevsimlik çalıştığından şu anda (sürekli aynı lamba ve alıcılar çalışıyor) ortalama L1 fazında 1,93A, L2 fazından akım geçmiyor ve L3 fazından 5,48A akım geçiyor. Kompanzasyon oranları %16,5 endüktif ve %0 kapasitif. 600/5 akım trafosu takılı olduğu ve küçük akımların geçtiği bir tesiste mevsimlik dönemde fatura önemsenmez bile ama oranlar ortada!!! EKR24k Türkiye'nin enerji kalitesi için vardır.
 
tamam ustalar tşkler bi dediklerinizi deneyip tekrar dönerim tşkler
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,759
Kullanıcılar
449,975
Son üye
yamanelektronik2023

Yeni konular

Geri
Üst