sn. srdr X ;
aktif güç tüketimini nasıl düşürüyorsunuz bu cihazla...mesele orda zaten.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Ben de düşmeyeceğini söylüyorum zaten. Arkadaşlar firmanın sitesindeki fatura örneklerinden bahsetmiş. Kullanımın azaldığını bu yüzden güç tüketiminin yani fatura tutarının düşük olduğunu düşünüyorum.
 
Sitelerini bırakın dün akşam haberlerde şirketlerinin ortağı aynı deneyi yaparak yani akım düştüğünü göstererek gücün düştüğünü söylüyor...bunların bilip bizim bilmediğimiz bir şey mi var yoksa ? :)
 
Eğer bu cihaz harmonikleri engelliyorsa faturaya etkisi olabilir. Bilindiği gibi sayaçlar ölçüm yaparken alternatif akımın tepe noktalarını referans alırlar. Harmoniklerin yaptığı en önemli etki de sinüs üzerinde meydana getirdiği pik lerdir. Bu pikler sayacın fazla yazmasına neden olur. Görüşü olan?
 
rexaktif adlı markanın web sitesini inceledim. adamlar örnek faturalar göstermişler. fatura miktarını güzelce daire içine almışlar bakın fatura düştü diye. iyi de faturaya dikkatli bakıp harcanan kw değerlerine baktığınızda düşük faturadaki harcanan güç değerlerinin de az olduğu görülüyor. anlayacağınız tam komedi. harcanan güç değerleri aynı olup fatura miktarında azalma olsa eyvallah deyip bir tane de ben alacağım eve.:)

dağıtım şirketi hesap hatası yapmassa güç ile tutar aynı olacaktır, burda anormal bir durum yok..

kaç tane cihaz satılmış, kaç tane fatura sunuyorlar,
tüketimi az yapmışsa (tatil olur vs..) fatura az gelir... fotoşop bile olabilir..
yani fatura görmekle tasarruf yaptırıyor yargısına ulaşmak doğru değil..
biz kullandık ölçtük diyoruz kale alan yok, yoğurdum ekşi değil diyene inanan çok..
 
Biz burada havanda su dövüyoruz.Elektrik zamlarından sonra insanlarPiyango misali en uçuk düşüncelere bile meylediyorlar.Elektrik dağıtım firmalarının işine geldiğinden susuyorlar.Satanlar zaten memnun.Etkin akım bileşke akım nedir bilmeyen insanları kandırıyorlar.Neyse belki ekonomi canlanır.
 
ben kendimi yalnış ifade ettim. anlatmak istediğim bu adamlar zaten güç üzerinden değil akım üzerinden giderek kendilerini haklı çıkarmaya çalışıyorlar. biz akımı azaltıyoruz diyorlar gücü azaltıyoruz demiyorlar. dolayısıyla gösterdikleri faturalarda zaten laboratuar ortamı olmadığından bir geçerliliği yok. ayrıca harcanan güç miktarlarında önemli farklılıklar varsa fatura zaten düşük gelir, rexaktifle alakası yok.
 
Bu konuda herkes TEDAŞ dan tepki beklerken sanırım TEDAŞ için konutlardaki endüktif sorunu için çözüm oluşturduğu için hiç sesini çıkarmıyor.
Bu durumda aslında tedaşın yapacagı yatırımı halk elektrik faturam düşecek diye farkında olmadan kendisi yapıyor.
Ülkeye hizmet diye buna derim ben :)
Kandırılmış insanlar = Kazanan kurumlar + Kazanan düzenbazlar

haklısın arkadaşım eğer tedaşın bu konuda çıkarı olmasaydı şimdi çoktan baltalanmıştı
 
Biz burada havanda su dövüyoruz.Elektrik zamlarından sonra insanlarPiyango misali en uçuk düşüncelere bile meylediyorlar.Elektrik dağıtım firmalarının işine geldiğinden susuyorlar.Satanlar zaten memnun.Etkin akım bileşke akım nedir bilmeyen insanları kandırıyorlar.Neyse belki ekonomi canlanır.

Ama bu cihazlar sanıyorum ki bir sakız da veya simitten pahalı.:):):)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst