Katılım
16 Eyl 2009
Mesajlar
33
Puanları
1
Yaş
35
Merhaba arkadaşlar, ben MYO elektrik bölümü mezunuyum. Ankarada kendime ait bir endüstriyel otomasyon firması kurmak istiyorum. Bunun için ne kadar sermaye gereklidir, kaç personel çalıştırmak gerekir, ne tür ekipmanlar kullanmak gerekir, kaç otomobil almak gerekir beni ayrıntılı bir şekilde bilgilendirirseniz size ömür boyu minnettar kalırım.
Saygılarımla...
 
otomasyon firmam yok ama bir çok otomasyon firması ile çalşıyorum nacizane başlangıç için ideal otomasyon firması analizim var paylaşayım. bir ofis bir atölye (pano toplamak için alt yapısı olacak ve bazı aparatları imal etmek için freze ) 2 araç (biri pano veya küçük makina taşıyabilecek tipte) ön muhasebe ve sekreterya için bir bayan eleman, seni aratmayacak bir yardımcı eleman(arandığında 7/24 biri gitmeli) bir tanede pano toplayabilecek frezede biliyorsa on numara olur ikinci bir eleman arabaları saymassak 7-8 bin freze dahil takımlara 25000 lira gider pc ler de hariç

tabi bu bir yaklaşım kolunun altında yalnızca bir laptop u ile emanet arabalarla firmalara giden fatura kesemeyip başka tanıdık esnaflardan fatura bulan ama şu anda istediği ideal noktaya ulaşmıs olanıda tanıyorum işin özü sen bir bismillah de başla gerisi gelir kolay gelsin.
 
Peki müşterileri nasıl bulacağız ve iki kişi ile yetiştirebilecekmiyiz ve ne kadar bilgi donanımına ihtiyacımız var yani neler bilmemiz gerekiyor? Endüstriyel otomasyonda herşeyi iki kişinin bilmesi çok zor, tasarım, devreye alma, projelendirme bunlar uzun sürecek işler. birde bu freze olayını anlamadım, panoyu hazır alsak olmaz mı?
 
Sevgili Emrecim; Ne kadar maaş vereceğimi ah bir bilsem:):):) , bende öğrenmeye çalışıyorum gördüğün gibi:)
 
Son düzenleme:
arkadaşım sen bu işe soyunuyorsan,öncelikle hangi dalda çalışacaksın?kimlere hizmet edeceksin?müşteri portföyün nedir?ben sana desemki 10 tane usta al 15 tane yardımcı al 8 tane araç al.sonra adamları arabaya doldur türkiye gezisi yap!sorduğun soru çok mantıksız bence!bunun kararını başkası değil sen vereceksin!
 
amiyane tabirle eşekten inip uçağa binilmez önce arabaya binmek lazım piyasaya girmek için çevre lazım firmaların Bakım şefleri formenleri bakım elemanları ile irtibatının olması lazım çünkü tanıdık olmadan kimse bana teklif ver demez bir yerde iş yaparsan o büyür bu işte kar marjı büyüktür yada bir makina imal eden firma ile anlasacaksın senin makinaların elektrik elektronik aksamını ben yapayım diye bu işte kar marjı düşüktür. Bilgi kısmına gelirsek piyasada geçerlililiği çok olan akıllı rölerler S7200-300 Scada wincc vs. ye hakim olmak lazım Elemanın tabiki her şeyi bilmeyecek herşeyi bilirse sana rakip olur:) arıza arama tekniklerini program atmasını modül tanıtmasını vs. bilen diyelim pano hazır almaktan kastın ben içini toplamayacaksan otomasyoncu olman zor ben müşteriyim isteklerim her an değişebilir sende ayak uydurmak zorundasın freze neden lazım sana kendi işyerimden şöyle bir örnek vereyim makina yaptın teslim ettin bir yerine de renk sensörü monte ettin kaynak çapağı ilk öngörüde gelmiyordu sonra ben kaynak yerini değiştirdim çapak gelmeye başladı seni aradım buna acil cam koruma lazım dedim saat aksam 5 sabah üretime başlıyoruz dedim 7/24 çalışan bir tornacın yoksa gidip kendin yaparsın basit bir aparat sensörü içine koyar önünede bir cam monte edersin olur biter dişarıya yaptırmaya kalkarsan çok paran gider saygılar

dip not: o camı zamanında oraya takmassan ne olur biliyomusun o bakımcı onu oraya takar üretimi engellemez senin o firmaya girişini engeller.
 
10000 dollar baslangic icin yeter
2 tane teknisyen calistir
bayilik almaya calis
 
Bu soruyu kendine sormalısın. Senin çevren nekadar geniş ise o kadar fazla eleman ve onlar içinde o kadar araba alman gerekir. Artı bu işin ürün pazarlama ayağıda var.
 
o kadar çok kafana koymuşsun bu işi ki,her yere konu açmışsın!her şeyden evel bu konuyu sen kafanı ellerinin arasına alıp enine boyuna düşünmen,araştırma yapman ve kararını kendin vermen lazım!
 

Forum istatistikleri

Konular
128,353
Mesajlar
916,951
Kullanıcılar
450,209
Son üye
alidgn1142

Yeni konular

Geri
Üst