En iyi reaktif röle

Grup-arge role bence en iyisi 6 yerde kullandım . normal 3 fazlı röle gibi kullanabiliyorsunuz isterseniz endüktif reaktör sürebiliyorsunuz . tüm ayarlarını otomatik yapıyor. bağlantı hatalarını bildiriyor. fiyat olarakta çok uyguın . sistemi uygun seçerseniz değerler % 5 i geçmiyor.üstelik Türk malı
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
En iyi reaktif röle kavramı kişiden kişiye değişkenlik göstermektedir.İnsanlar ayar menülerini en iyi bildikleri röleleri tercih etmekteler.Şu an için Türkiye de en yaygın kullanılan ürün Entes firmasının reaktif rölesidir.Çoğu kullanıcıda bu rölenin ayar menülerini artık ezberlemiş durumdalar.Dolayısıyla tercih Entes üzerine yoğunlaşmış durumda.

İlgili rölenin diğer rölelere göre eksi yönleri bulunmakta. Bunların en başında algılama akımı ENTES de 50mA. Piysada 3mA algılama akımına sahip röleler bulunmakta.

En büyük artısı 3 faz kontrollu kompanzasyon yapabilmesidir. Bu özellik bugün Schneider,Siemens, Abb Firmalarında bile bulunmamakta. Bu firmaların ürünleri dengeli yük üzerine kurulu olup tek faz kontrollu olarak çalışmakta. Bugün Türkiye de dengeli yük bulmak çok zor.Dolayısıyla tek fazlı kontrollu ürünle sistemi düzgün şekilde kompanze etmek de sıkıntı yaşanmakta. Entesin rölesi 3 fazın ortalamasını aldığı için daha düzgün kompanzasyon yaptığını düşünmekteyim.
 
arkadaşım kompazasyon işlevini yapan sadece rolemi yoksa kondanstatörler ve kontaktörler gereksizmi yani 12 ad 20 kvar bir kompanzasyon panosu ve fazlarda dengesizlik olsa bir işletmede sence % 5 geçmezmi bence role markalarını bukadar düşünmeyin zaten görevini yapamayan role piyasada tutunamaz hepsinin yaptığı iş aynı müfredat olanlar ekrandaki değerler görüntü logo vs.
 
Arkadaşlar aranızda kael marka kullanan yokmu kael varkombi-18 süper bir cihaz kısaca volt amper herşeyi görebiliyorsunuz hicde sorun cıkarmıyor deyim yerinde ise tıkır tıkır calısıyor
 
kondaş varkon röle menü ve görüntü olarak iyi ,ayrıca çalışma olarak çok kullanışlı bir reaktif röle önerebilirim.
 
kael iyi ama 18 tft nin bir kötü huyu var. diyelimli büyük güçlü bir grubun kontaktörü ayakları yapıştı. elektrikler gidip geldi. elektriklerin geldiği anda sistem hemen çalışmazsa kael akım trafoların yönünü yanlış ögreniyor. ve daha sonra hiç bir grubu devreye almıyor. akım trafosu yön öğrenmeyi kapatsanız dahi elektrik geldiğinde akım trafosunun yön öğrenmeyi açıyor.
 
sizin söyleminize göre 240 kvar kondansatör grubunu kademelere bölerek küçük güçlü kvarlardan oluşturabilirsiniz.o zaman dengesizliklere cevap vermiş olursunuz.
 
2014 yılı açısından reaktif röle favorim Grup Arge ve Kondaş Varkon Reaktif rölelerdir. Bu iki reaktif röleyi herkese gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,331
Mesajlar
916,754
Kullanıcılar
450,174
Son üye
zemred

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst