EMO Mühendis Ücretlerini Düşürdü mü?

Mantığınıza kurban olayım, molla diyorum sınavsız atanıyor diyorum, sınav sebebiyle yıllarca atanamayan mağdur insanlar var, yiyim sınav sisteminin adaletsizliğiymiş, kardeşim elektrik mühendisliğin sınavını nasıl olacak, sorular nasıl gelecek, sen bir harmonik yada biraz güç elektroniği biliyorsun diye o sınavda başarılımı olacan!!! Herhalde hiç a grubu mesleki sınavlarda girmediniz. Merkezi bir alımda mesleki sınav nasıl olur, özellikle mühendislik gibi oldukça geniş alanda. Tamam bu sistem saçmada sanki mesleki sınav olunca her şey birden düzelecek. Sonuçta 5 şıklı tercihli bir sınav olacak. Meslek pratiği yada o kurumun işine yaracağı bir yapı olmayacak. Çözüm özelde ki belli kriterlerle yapılan alımlarla olur, her türlü merkezi sınav adaletsiz olur, lakin merkezi alım olmazsa bu zamanda kurumlar badem cennetine döner, bu da türkiyenin gerçeği!!!

Türkiyenin bu kadar polise ihtiyaçı var mı? Yada din adamına??? Tabiki mühendise çok fazla ihtiyaçı var, yıllardır devlet iktisat ve işletme mezunlarına iş kapısı açsın diye yıllardır istihdam etti. Mühendisin olması gereken yerlere bu adamlar girdi.

Onun dışında 3-5 bine tav olmak tembellik diyenler, 3-5 bin kim veriyorda tembellik oluyor, yeni mezunlar 1000 lira ile işe başlıyor, 3-5 bine çıkarken haftanın her günü günde 10 saat stresle yıllar geçmesiyle o ücretlere varıyor. Bu forumda iş verenler var, sorun bakalım mühendise 3-5 bin veren var mı?

Bol keseden atmak tutmak kolay, hayatları boyunca ezilenler her zaman para kazanmak için gereğinden fazla yıprananalar, başka durumlarda uçuk tavsiyelerde bulunuyorlar ben ona üzülüyorum. Vatandaş diye 3-5 bine bir mühendis tav nasıl olur bir ömür diyor, bu mesajı beğenende kamudan emekli mühendis oluyor. Alın bizim ülkenin hali bu!!!
 
Konu sınavlı veya sınavsız sistem değil konu emo' nun 2013 yılında en az ücret limitimizi düşürmesi ve sebebleri;

En büyük sebek memurlar ister sınavla girsinlerrrr ister sınavsızzz... Bu adamların kendilerinden başka hiçkimseye faydaları yok...

Yani önceki yorumlarımı okuyun yorumlayın...

Memurluk tamamen gereksiz bir meslek. Daha öncede dediğim gibi yargı, emniyet, ordu ve denetleme hariç herşey ama herşey özele geçse ülke ne kaybeder... Tamamen gereksiz insanların çok yanlış bir sınav sistemiyle alınıp baş tacı edilmesi kaynakların bu insanlara akıtılması bla bla bla... Boş beleş işler bir cacık olmaz bu ülkeden... Allah sonumuzu hayır eylesin...

Saygılar...
 
Yargı, emniyet, ordu da özele geçsin eminim daha faydalı olur, niye onları ayırıyoruz ki :)
ORDU kamu bütçesin %65 i arkadaş, ödediğimiz 100 lira verginin 65 i orduya gidiyor, özelleşe ordumuz küçülür, profesyonel olur, verimli olur :) Emmniyette orduyla birlikte özelleşebilir, vatandaşada daha kaliteli hizmet verilir. Yargı dersen özele geçince karar süreleri azalır, adalet sistemimiz güçlenir. Ben onların da özelleşmesinden yanayım :)
Bu arada her şey özeldeyken, devlet bu durumu nasıl denetleyecek :)
 
Özelleşmenin sınırı yok...ben bir adım daha atayım..
ege yunan a ,istanbul ingilize,güneydoğuyu fransıza vs....:cool:
 
Yargı, emniyet, ordu da özele geçsin eminim daha faydalı olur, niye onları ayırıyoruz ki :)
ORDU kamu bütçesin %65 i arkadaş, ödediğimiz 100 lira verginin 65 i orduya gidiyor, özelleşe ordumuz küçülür, profesyonel olur, verimli olur :) Emmniyette orduyla birlikte özelleşebilir, vatandaşada daha kaliteli hizmet verilir. Yargı dersen özele geçince karar süreleri azalır, adalet sistemimiz güçlenir. Ben onların da özelleşmesinden yanayım :)
Bu arada her şey özeldeyken, devlet bu durumu nasıl denetleyecek :)

Teşekkür ederim..
Devlet sadece denetleyecek Yelek dostum. O yüzden devletin yaptırım gücünü kaybetmemesi için o kurumların özelleştirilmemesi gerektiğini düşünüyorum..

Özelleşmenin sınırı yok...ben bir adım daha atayım..
ege yunan a ,istanbul ingilize,güneydoğuyu fransıza vs....:cool:

Onlar zaten yapılıyor...

Saygılar..
 
Tabiki mühendise çok fazla ihtiyaçı var, yıllardır devlet iktisat ve işletme mezunlarına iş kapısı açsın diye yıllardır istihdam etti. Mühendisin olması gereken yerlere bu adamlar girdi.

İşletme ve iktisat mezunları o işi yapabildiyse yıllardır, o iş mühendislik bir iş değildir, bari sen mühendis olarak bunu söyleme.

Amerika'da STEM, Bilim (Science), Teknoloji (Technology), Mühendislik (Engineering) ve Matematik (Mathematics), ülkenin öğrencilerin tercihlerinin değişmesi sonucunda mühendislik ve bilimde oluşabilecek gerilemeler ve ülkeler arası rekabette geri kalma endişesiyle hazırlandı. Bu program, mühendislik eğitiminin diğer alanlar içine katılarak daha da yaygınlaştırılmasını, mühendislik eğitimine daha erken yaslarda, hatta ilkokul cağında, başlanması gerektiğini savunuyor ve Başkan Obama bu konuda büyük bir ödenek ayırdı. NASA’nın Goddard Uzay Uçuş Merkezi Eğitim Direktörü Robert Gabrys’e göre başarı, öğrencilerin erken yaşlarda STEM alanlarına ilgi göstermeye başlamaları ve öğrencilerin iş dünyasına hazırlıklı olmalarıdır.

Amerikada National Science Foundation tıp hariç temel bilim ve mühendislik alanlarını desteklemek amacı ile kurulmuş tek federal kurumdur. Bunun kapsadığı alanlar mühendislik, enerji, uzay teknolojileri, çevre araştırmaları, fiziksel bilimler, yer araştırmaları, sondaj, siber altyapılar, kutup araştırmaları. Bu alanlardaki ileri seviye araştırma ve projelere destek veriyor.

Adamlar için mühendislik bu. Ülkemizde de enerji alanında (mecburiyetten artık kapıya dayandığı için) mühendislere verilen değerin biraz daha artacağı düşünülüyor. Ama şu an yaptığımız iş bu anlatılanlardan çok uzak. Çok azımız mühendislik yapıyor. Tamam şartlar böyle, yapacak bir şey yok o zaman.
 
Bende o yüzden bunu söylüyorum, mühendis olması gereken yere başka adamlar atanınca o teknik işler dışardan alınmış, adam elektrik dağıtımda teknik müdür matematik mezunu, ben karşılaştım daha ne diyeyim.
 
Yanlış bir tane değil ki en basiti burda konuştuğumuz konu çoktan dağılmış gitmiş.
Yanlış yanlış hep yanlış.Her tuttuğun elinde kalıyor. Bir konunun çözümünü aradığında
çözümü oluşturan yolların hepsinde bu sorunların çıkması devletin hantallığını, adaletsizliğini tetikliyor.
Yeniden sıfırdan bir şey yapar gibi tek tek düşünüp sağlam temellere dayanarak yapacaksın bu ülkeyi.

İşi Ehline vereceksin...

Bak o zaman neler değişiyor bu ülkede...

Bir grup kurmak lazım ya da bir parti...:)

Uğraştıkça ,hayatın anlamına ulaşıyorsun PARA

olmayınca da düşüncelerin sadece bireylerin sesi oluyor.
Hep beraber bağırmazsan kimse sesini duyamaz.
Böyle forum köşelerinde çırpınıp dururuz...

Önerisi olan varsa dinleyelim.
Biz kendi odamıza derdimizi anlatamıyorsak
çırpınmanın bir anlamı yok sanırım...

Saygılar...
 
mühendislik katsayısı hakkında bilgisi olan var mı?
 
Birde piyasaya şimdi Teknik öğretmenler mühe geçerek girecek. Oooohh piyasa hepten aşağıya. Aç kalalım aç.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,224
Mesajlar
915,924
Kullanıcılar
450,015
Son üye
teknik eğitim

Yeni konular

Geri
Üst