Eml elektrik 12 sınıfı Son senem

omeryalı

Üye
Katılım
25 Kas 2008
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar bu sene son senem ve 2 yılık yök var bi 4 yılık öğretmenlik ben 2 yılığa gitmeyi düşünmüyorum ve staj gördüğüm özel şirkete devam etmeyi düşünüyorum ve düşündüm ben büyüklerime danışım abiler sizce ne ye devam edeyim yorumlarınıızı bekliyorum
 
omeryalı ben 35 yasındayım ve bu sene üniversite sınavlarına girmeyi düşünüyorum.Senin gibi EML mezunuyum.Madem bu işe gönül verdin 2 degil 4 yıl oku derim hiç yoktan imza yetkin ve diploman saglam olsun.Ögretmenlik demişsin daha ne istiyosun.2 yıllıgı bana kalsa aklının ucundan bile geçirme.Aklını kullan başkalarının sözüne bakma.Yaş ilerleyince son pişmanlık kesinlikle fayda vermiyor.Allah yolunu açık etsin.
 
4 yıllk öğretmenliği kazanırım dıyosan takıbı 4 yıllık derim ama olmassa 2 yıllk sna bişey katmıcaktır eğitim olarak bunu bil ona göre karar ver
 
elinde kocaman bir fırsat var sen 4 yıllağa git. ben bile bu yaşımda sınava girecem
 
Sb; omeryalı yapacağın işe göre karar ver derim bence severek yaptığın ve mutlu olduğun işi yapmalısın bu öğretmenlik ise yolu biliyorsun, staj yaptığın yerse oranın sartları ne ise onu yap. karar veremedim diyorsan ve de elektrik üzerine çalışacağım diyorsan mühendislik oku derim. onunda tek yolu 2 yıllık okuyup dgs girip kazanman. başarılar.
 
omeryalı kardeşim;
Seçenekler arasında mühendislik yok mu?Senede 4 veya 5 tane elektrik öğretmeni işe alınıyor.Ki kaç tane üniversite,her yıl kaç tane elektrik öğretmeni mezunu ediyor ve bir önceki yıldan öğretmen olamamış kaç tane mezun var,var sen hesapla.
Piyasada çalışmak isteyen öğretmenlik mezunlarımıza da,genelde maalesef amelelik öneriyorlar.Mühendis olmuyorsun,teknisyen de olmuyorsun.Az para veriyorlar.Bu yüzden , madem geleceğini düşünüp,bizlere de danışıyorsun,kendini 4-5 yıl kas ve mühendis ol.
Eğer bu imkanın yoksa,yine de öğretmenlik okumanı öneririm.Bu seni teorik bilgi olarak güçlendirecektir.Nasipse ve çok çalışırsan,milli eğitimde çalışabilirsin ya da nadiren olur ama,işletmelerde mühendismiş gibi çalışabilirsin.Eğer hiç bir şey olmazsa,tekniker gibi çalışırsın.Yani şu an yaptığın işleri yaparsın.Ama daha bilinçli ve daha bilgili olursun.Ve de hayata bakış açın değişir,ufkun açılır.

Hiç biri olmazsa,iki yıllık okumak aslında vakit kaybıdır.Çünkü,şimdi okursun,çalışırsın,kablo çekersin,pislikle uğraşırsın.Ama mesleğini iyice öğrendikçe ve yaşın ilerledikçe, artık bunu amelelik olarak görür ve daha fazla okuma ihtiyacı hissedersin.O yüzden en sağlamı,baştan çalışıp,direkt olarak 4 yıllık okuman.Bu sana askerlik için de faydalı olacaktır.
Her ne kadar 2 yıllık okumak zaman kaybı ise de,eğer 4 yıllık okunamayacaksa,2 yıllık okumak,lise mezunu olarak kalmaktan çok daha iyidir.Çünkü artık,değil teknik işler için,makina operatörlüğü için de yüksek okul mezun mezuniyeti, bazen tercih sebebi,bazen de şart olarak karşına çıkıyor.Şöyle,diyelim ki bir global kriz daha oldu, yeni bir iş bulman gerekiyor.Ne iş olsa yaparım diyorsun.Adam da diyor ki,press te çalışır mısın?Çalışırım diyorsun.İşte o işi yapmaya razı,bir yüksekokul,bir de lise mezunu varsa,yüksek okul olanını tercih ediyorlar.
Ya da otomobil fabrikaları gibi yüksek teknoloji makinaları olan işletmeler de,bildiğim kadarı ile,bu makinaları çalıştıracak operatörleri,yüksek okul mezunlarından seçmeye gayret ediyorlar.
Sonuç olarak.mümkünse 4 yıllık,tüm imkanları zorlamana rağmen olmuyorsa,2 yıllık hatta bulursan varsa 1 aylık oku,ama oku!!! bir mesleki eğitim kursu bile,sana diğer rakiplerin( ya da meslektaşların) karşısında
avantaj sağlayacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,554
Mesajlar
918,510
Kullanıcılar
450,553
Son üye
bugraaa6606

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst