Sayın İsm@il smps trafolardan bahsetmişsiniz o yüzden size soruyorum bilen başka arkadaşlarda varsa onlarında cevaplarını bekliyorum.
Ben 220V AC'yi 5V DC'ye dönüştürmek istiyorum ve bunu smps trafoyla yapmayı düşünüyorum(Aslında alanım kısıtlı olduğu için smps kullanmak zorundayım).Bu isteğimi yerine getirebilmek için ne yapabilirim.
Başka bir sitede birine verilen cevapta şöyle denmiş:"220 50Hz AC -> 12V, 2A DC ye çevirmek istiyorsunuz.
24W çıkış gücü var. Bu güç için en uygunu flyback çevirgeci kullanmaktır. UC3843 ün datasheetini inceleyebilirsiniz. "(UC3843 smps kontrolcüsüymüş.)
Bu yöntem benim isteğim içinde uygulanabilir mi?
Bir de elimde oem firmasının apple için tasarladığı usb adapter vardı onu parçaladım ve devre şemasını çıkardım(Şema ektedir).Şemada mantık hatası olup olmadığı da öğrenmek istediğim bir diğer nokta.
Şemada trafo değeri gerçek değeri değildir."veya" olan parçaların ilki orjinalinde bulunan parçalar ikincisi ise benim alternatif olarak bulduğum parçalardır.
Son olarakta belirtmem gereken şey ekteki şemayı tekrardan kurdum smps trafoyu yeniden sardırdım fakat istediğimi elde edemedim.
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.