Elektronik Mühendisliği mi? Elektrik Mühendisliği mi?

mehmet.x

Üye
Katılım
29 Eyl 2008
Mesajlar
5
Puanları
1
Sizce Elektronik Mühendisliğimi Okumalıyım Elektrik Mi ..?
2 Yıllık Elektronik Okudum Fakat Bundan Sonra Hangisine Devam Etmem Gerektiğine Karar Veremiyorum.
 
Türkiye şartlarında daha kolay iş bulabilmek ve daha iyice ücret kazanabilmek için elektrik mühendisliği okumak lazım. ama daha kolay iş bulurum diye sevmedin ve ilgi alanına girmeyen bir mühendislik olacaksa elektrik yazma. şöyle düşün ankara üniversitesi ve uludağ üniversitesinde elektronik mühendisliği var , son 5 yılda taban puanları nasıl düştüğünü görebilirsin. İstersen elektrik-elektronik mühendisliğini oku , okurken karar ver. Neticede iki bölümüde aynı yakındaysan elektriği seç ama elektroniğe ilgin varsa elektrikte aradığını bulamayabilirsin.
 
Elektonik ,Elektrik-elektronik mühendislerinin çoğu üniversitede yüksek gerilim dersi görmediğinden Elektrik Mühendislerinin imza attığı projelere imza atamamakta SMM belgesi alamamaktadır.Ayrıca 1000v üstünde çalışabilmek için de EKAT belgesi alma zorunluluğu bulunmakatadır.
Oysa elektrik mühendisi program yazmaktan kart dizaynına kadar ne yaparsa yapsın sorun çıkmamaktadır.
Takdir sizin.
 
eksik dersleri sonradan alıp smm belgeleri de almaları mümkün
 
Elektrik Mühendisligi geliyosa onu oku:) Sonra mezun ol iş bulama Herkes deneyim istesin :) deneyim bulmak için az paraya calıs sonra calıs babam calıs:) Hosgeldin...
 
Mühendisler için EKAT belgesi alma zorunluluğu bulunmamaktadır. EKAT belgesi mühendislik haricinde Yüksek Gerilim altında çalışacak diğer teknik elemanlar için zorunlu olan bir belgedir.

Kod farklılığının kaldırılması ile birlikte Elektrik-Elektronik Mühendisleri hem Elektrik Mühendisliği hem de Elektronik Mühendisliği yapabilmektedir. Bence Elektrik Elektronik Mühendisliği bu açıdan çalışma alanı olarak daha geniş bir bölüm. Ancak çeşitli elektrik derslerinin (Elektrik Makinaları, Yüksek Gerilim Tekniği, Elektrik Üretim/İletim/Dağıtım (herhangi biri yeterli)) alınması gerektiğide unutulmamalıdır.
 
İyi çalışmalar
Ben elektronik mühendisiyim. İşletmelerin çoğu (belli bir gücün üzerinde güç kullanan) yasal olarak elektrik mühendisi bulundurma zorunluluğu var. Elektrik veya elektrik -elektronik mühendisliği okuman yararına bence.

İkinci olaran ben yukarıda belirtilen dersleri nasıl alabilirim , belli sınavlar mı var yoksa üniversite ile mi konuşmalıyım?

Son olarak eğer bu dersleri alırsam diploma veya çıkış belgemde bir değişiklik oluyor mu?
Saygılarımla...
 
Diploma veya çıkış belgesinde bir değişiklik olduğunu sanmıyorum. Çünkü bunu sizden isteyen EMO. Ayrıca fark dersleri belirli zamanlarda belirli üniversitelerde açılıyor. Bazen internette denk gelebiliyor. Ama ben sizin yerinizde olsam bulunduğunuz ilde ya yakın çevredeki illerden birinde yer alan EMO'ya telefon açıp sorarım. Genelde fark derslerinin hangi üniversitede açıldığına ya da açılacağına dair bilgileri oluyor.

Saygılarımla,
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,881
Kullanıcılar
449,999
Son üye
Samidmrr

Yeni konular

Geri
Üst