Elektronik Mühendisliği 1. Sınıf Öğrencisiyim Tavsiyelerinizi Bekliyorum

İngilizcenin piyasadaki önemi nedir ben şu an paso ingilizce çalışıyorum ilk yıl çok yoğun olmadığımız için
 
Hemen her ürünün piyasadaki imalatçılar tarafından kolaylıkla üretebildiği, pazara girişlerin kolay olduğu, dondurucu bir rüzgâr gibi rekabetin insanın iliklerine kadar işlediği tam rekabet piyasalarında satış yapmanın kolay bir şey olmadığını söylemeliyim.Satış işinde mühendis veya satışçı ayrımına kesinliklikle katılmıyorum.Bu tartışma,"yumurta mı tavuktan çıkar; tavuk mu yumurtadan çıkar" sorusunun cevabını aramak kadar saçmadır.Bir mühendis teknik destek de sağlıyorsa ona satışçı denmez.Satış bambaşka bir olgudur.Öncelikle karşındaki muhtemel alıcının görünmeyen ihtiyaçlarını ortaya çıkaramak gerekir.Bu ise sanıldığı kadar kolay bir iş değildir.Örneğin şalt malzeme üreten bir firmanın satış departmanında çalışan bir mühendis için mal satmak, bakımcılık yapmaktan kat be kat zor bir uğraş olacaktır.Çünkü gittiği fabrika tesisatlarında yıllardır aynı marka ürünleri kullanmakta ve çok da memnun olduğunu söylemektedir.Bu berbat durumdan sıyrılarak müşteri defansını satışa çevirebilecek kaç mühendis var bilmiyorum ama bildiğim bir şey varsa o da satış yapamayan bir satışçıya şirketlerin çok da fazla katlanmadığıdır.
Satış mesleği nankördür.Yaptığınız satışlar hiç görünmez.Sürekli yapamadığınızla ilgilenilerek satışçıdan her zaman insanüstü bir başarı hikayesi beklenir.Oysa ki; fabrikada Bakım ile uğraşmak çok farklı bir durumdur.Neden daha fazla bakım yapmadığın sorgulanmaz çünkü fabrikalarda bu işler daha önceden planlanmıştır ve günü geldiğinde yapılacaktır.Ayrıca satışta öğrenilenler hep soyut bilgilerden oluşurken bakımda çalışan bir mühendis somut verilerden hareketle sonuca daha kolay ulaşır.Kendini daha hızlı geliştirebilir.Satışta her zaman 2+2=5 etmez.Satışta duygular her zaman işin içindedir.
Aslında bu konu üzerine sayfalar dolusu yorum yazabilirim.Fazla uzatmaya gerek yok.Sonuç olarak, mühendissiniz ama satışa merak duymuyorsanız satış işine bulaşmayın derim.Hayal kırıklıkları size zaman kaybettirecektir.Bu durum sizi meslekten soğuma noktasına bile getirebilir.Karar vermeden önce iletişim becerinizi, reddedilmeye hazır olup olmadığınızı, insanların sorunlarını sürekli dinlemekten sıkılıp sıkılmayacağınızı, konuşmayı sevip sevmediğinizi, kelime dağarcığınızı, giyim zevkinizi ( sürekli kravat ve ceket ile dolaşmak zorunda kalabilirisiniz ), sürekli satış baskısı ve stresli bir ortamda çalışmaktan hoşlanıp hoşlanmayacağınızı, 5 yıl sonra mesleğinizin hangi aşamasında olmak istediğinizi iyi bir şekilde değerlendirmenizde fayda var.Ama gerçekten satışı merak ediyorsanız mutlaka bu tecrübeyi de yaşamalısınız.

Satışta her zaman 2+2=5 etmez.

Düzeltme: Satışta her zaman 2+2=4 etmez olacaktı.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Ülkemizin proje geliştirebilen,üretim yapabilen beyinlere ihtiyacı var.Kendini mesleğinle ilgili konularda kendini iyi yetiştir.Araştırmacı ol. En az bir dil öğren. Ticareti işletmeciler yapsın. Para herkese lazım ancak her şey demek değildir. İdealistlikte gerekli. Derslerinde başarılar diliyorum.
 
Merhaba
Foruma hoş geldiniz.Hayırlı olur inşaallah."elektrik elektronik mühendisliği"kazanmak her gence kısmet olmaz,değerini bilip çok çalışmanızı tavsiye ederim.Kolay gelsin.

kudretuzuner çok çalışmanızı tavsiye etmişti ya aslında az bile söylemiş çok çok çok hatta çooooook çalışmanız gerekli. hayırlı olsun bu arada. :)
 
Elektronik mühendisliğinde okuyorsun aman sende bir çok benzeri gibi mezun olduktan sonra elektrik mühendisi olma. 4 yıl boyunca hangi bölüm okuyorsun diye sorulduğunda elektronik mühendisliği diyen arkadaşlarım, işsizlikle geçen bir süreden sonra birden elektrik mühendisi olduğunu iddia etmeye başladılar. Şu an ne demek istediğimi anlamayabilirsin ama ilerde anlayacaksın.
 
Kendini gelişime ve üretime Yakın bulan bir genci satış Kısmına yönlendirmek hiç mantıklı gelmedi arkadaşım.
bir mühendisin mühendis sıfatı kazanmasındaki en önemli adım tüketiciye bunu satabilmektir aksi halde ne üretirsen üret ne kimseye faydası olur ne sana gelir sağlar tüketicinin isteğine cevap vermek demek iyi mühendis olmak demektir bence ...
 
PLC öğren derim. Piyasada yapmaya çalışan çok ama hakkıyla yapabilen kişi sayısı çok az.
 
öncelikle hayırlı olsun:))..tek tavsiye çalış çalış daha çok çalış:))
 
İyi bir bölüm kazanmışsın hayırlı olsun." Bölüm çok zor her yıl iki üç kişi mezun oluyor diyorlar " ama bunları kafana takma. Gerçekten isteyerek çalışırsan hiçbir sıkıntı çekmeden mezun olabilirsin.Ayrıca bu yıldan başlayarak yabancı dil eğitimi alman gerek.Çünkü artık piyasada yabancı dil bilmeden iş bulman çok zor.Bunlara ek olarak, ne kadar erken kendine bir branş seçip onun üzerinde yoğunlaşırsan mezun olduğunda diğer yeni mezunlara göre avantajlı durumda olursun.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,844
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst