Elektronik/Fizik Ortak Dersler

Malatyada fizik okuyan yakın bir arkadaşım fiziği 3. senesinde bırakıp, fiziğin sonu yok deyip ziraat m.ne geçti orada sizle aynı adda bir arkadaş vardı elektronik okuyacağım diyen bir ihtimal sorayım dedim, isim-bölüm-yeni bölüm rastlantı olmuş demek, siz benim dediğime bakmayın, ben afla yerleşirken 3. sınıfı bitirmemiştim beraber başvuru yaptığımız eem 3 ü bitirip atılan arkadaşım manisaya yerleştirildi benim sayılan derslerimin yarısını ancak saydılar, yani üniversiteden üniversiteye durum çok değişiyor, belki muafiyet sınavları isterler sizden belki direk muaf sayarlar belli olmaz bu işler ben sadece küçük bir tecrübemi paylaştım.
 
Malatyada fizik okuyan yakın bir arkadaşım fiziği 3. senesinde bırakıp, fiziğin sonu yok deyip ziraat m.ne geçti orada sizle aynı adda bir arkadaş vardı elektronik okuyacağım diyen bir ihtimal sorayım dedim, isim-bölüm-yeni bölüm rastlantı olmuş demek, siz benim dediğime bakmayın, ben afla yerleşirken 3. sınıfı bitirmemiştim beraber başvuru yaptığımız eem 3 ü bitirip atılan arkadaşım manisaya yerleştirildi benim sayılan derslerimin yarısını ancak saydılar, yani üniversiteden üniversiteye durum çok değişiyor, belki muafiyet sınavları isterler sizden belki direk muaf sayarlar belli olmaz bu işler ben sadece küçük bir tecrübemi paylaştım.
fizik okurken benim aklımda eem yoktu aslında. okul bitince yüksek lisansa başlarım diyordum. o yüzden gnomu da yüksek tutmuştum. ama fizikle devam etseydim 10 sene sonra üniversitede fizik öğretecek öğrenci kalmayacaktı malum :D ben de vazgeçtim. elektroniğe ilgim zaten vardı, hazırlanıp okumaya karar verdim. iyi de etmişim diyorum şimdi. ama şimdi bana sen analizi, diferansiyel denklemleri, elektromagnetik teoriyi bi daha okuyacaksın derlerse öğrenci işlerinde fena isyan çıkar heralde:p
muafiyet sınavı demişsiniz hiç duymadım daha önce. nasıl oluyor anlatabilir misin?
 
Muafiyet hakkında hem benim karşılaştığım hemde bugün tekrar konuştuğum bir arkadaşla onun karşılaştığı durumdan yola çıkarak fikir belirtmiştim. Ben yeni üniversiteme afla geçince daha önceden görmediğim bir ders, temel bir ders için muafiyet sınavı olduğunu söylemişlerdi o ders için sınava girip dersten muaf olunabiliniyordu, yanlış hatırlamıyorsam temel elektrik elektronik olabilir dersin adı, fakat beni sınava tabi tutma ihtiyacı hissetmediler sınavada girmedim muaf tutuldum, bahsettiğim arkadaş kktc ödtü bilgisayar mühendisliği hazırlık sınıfını bitirmiş, bu sene 1. sınıfa başlayacak ve ilk üniversitesi, söylediği şu matematik ve bilgisayar dersleri için muafiyet sınavı açılmış ve bu sınav sonucuna göre dersi almayabiliyorlarmış, bende bunlardan yola çıkarak sizin muaf tutulabileceğeniz dersler için size özel yeteerlilik sınavıymış gibi muafiyet sınavlarınında açılabileceğini düşündüm, daha öncede söylediğim gibi bahsettiğiniz derslerden sizi direk muafta tutabilirler bu üniversitenin politikasına kalmış yok siz dersleri Türkçe görmüşsünüz deyip tekrar almanızıda isteyebilirler, boşa ümit vermek istemem, bunun yanında birçok arkadaş bu forumda şu bölümü seçeceğim durumum şu diyerek konu açtılar sizde tercih yapmadan önce fikir isteseydiniz ben Türkçe eğitim veren eem.liği yazmanızı önerirdim, hatta imkanınız varsa kazanabileceğinizi düşündüğünüz üniversiteyi tercih etmeden önce üniversiteyle konuşup durumum bu hangi derslerimi sayarsınız diye konuşmanızı isterdim ki şuan kazanmış olduğunuz üniversitenin derslerinizi saymaması durumunda dediğim gibi bir araşırma yapıp 2 senede eem yi bitirebileceğiniz ve kazanabileceğiniz bir üniversite bulmanız mümkünse tekrar sınava girip o üniversiteye gitmenizi daha mantıklı bulurum, bunlardan herhengibirini yaparken fizikte dershane öğretmenliği vs. gibi işler mümkünse onu yapıp maddi olarakta hayata atılmanız sözkonusu tercih size kalmış.
 
şu an bir işim var zaten. tercih döneminde çok yoğundum. tercihlerimi bile son anda değiştirmek zorunda kaldım. açıkçası forumda sormak hiç aklıma da gelmedi. ama artık olan oldu ve bunlar benim okulumu erken bitirmeme engel değil diye düşünüyorum. iki senede bitmez de 3 yılda biter mesela. bakalım belki de sayacaklar derslerimi...
 
Hakkınızda hayırlısı neyse o olsun.
 
Dün bölüm başkanımız ile görüştüm ve bana ikinci sınıftan başlayabileceğimi söyledi. tek sorun hazırlık sınıfını atlayamazsam bir yıl boyunca hazırlık okuyacakmışım...
 
Sevindirici bir haber, bölüme alışmanızda zor olmaz rahatlıkla okursunuz. Kpds puanınız varsa onuda sayarlar, okulun yapacağı sınava girecekseniz hemen öğrenciler ile irtibata geçip veya varsa netten üniversitenizin geçmiş senelerde yaptığı hazırlık muafiyet sınavlarının sorularını elde etseydiniz, ingilizceniz iyi ise bu sınavı rahatlıkla geçersiniz, değilse zaten öğrenmeniz lazım size çok faydası olur, ben eem yi Türkçe okuyorum ama sadece okulda Türkçe, şuana kadar yaptığım çalışmaların yüzde 80 ninde ingilizce kaynaklardan faydalandım.
 
@karaapak
geçen sene üdsden 57,5 almıştım. okuduğumu, dinlediğimi yüzde 60 kadar anlıyorum. ama hazırlık atlama sınavında konuşma ve yazma da olur diye biliyorum. onlardan geçemem sanırım çünkü grammer hatırlamıyorum pek. kursa en son 2010 da gitmiştim. muafiyet hakkında bölümden pek bir bilgi alamadım maalesef... ingilizce kaynak kullanmak bence de en iyisi. çünkü iş görüşmesinde sana bir kağıt verirler al bunu türkçeye çevir diye. eğer yeterince pratiğin yoksa, kelime bilgin zayıfsa çeviremiyorsun. öğrencilikte ingilizceyi öğrenmeye vakit oluyor fakat sonrasında vakit bulmak zor..
 
Üds de geçerli olabilir, sordunuzmu geçerlimiymiş, geçerli ise kaç puan istiyorlarmış? Benim gaziantep üniversitesinin hazırlık sınavına girme durumum vardı yanlış hatırlamıyorsam konuşma yoktu, dinlemede sınavın içinde bir bölümdü (yüzde 20 olabilir), bilen birisi için grameri hatırlamaya 1 hafta varsa dahi yeterli bir süredir, çalışın ve sınava girin yapabilirsiniz, ayrıca nette dahi üniversitenizin sınav soruları olabilir eğer yoksa hazırlık bölümünün kullandığı fotokopi merkezine bakın orada kuvvetle muhtemel vardır, öğrencileri bulup onlardan bilgi edinmeyede çabalayın 1-2 haftada 1 senenizi kurtarma ihtimali varken herşey değerlendirilmelidir. Bence yabancı dilin temeli alındıysa üstüne çıkmak hazırlık sınıfı okuyarak değil kendi çabalarınızla daha kolay gerçekleştirilebilir, bunu aklınızda belki "hazırlık okuyayım ingilizcemi geliştiririm" gibi bir düşünce oluşmuştur diye söyledim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,836
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst