Elektromıknatıslı bu şekilde bir düzenek yapılabilir mi ?

mamirem

Üye
Katılım
18 Nis 2010
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
42
Merhaba,

Internette arama yaparken siteyi buldum, konu ile ilgili biraz araştırma yaptım ancak aradıgım şeyi bulamadım. Ben bir elektromıknatısa akım vererek karsıdaki diğer mıknatası çekmesini ,akım yönünü değiştirdiğimdede itmesini istiyorum. Böyle birşey mümkünmüdür, akımın yönünü ne ile ters çevirebilirim.Konu hakkında bilgim pek yok ancak pratiğe de dökmek istiyorum.
Yardımcı olurmusunuz.

tşk

Yönetici Notu: Paylaşılan fotoğraf, fotoğraf paylaşım sitesinden silindiği için kaldırılmıştır.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
İki adet çift kontaklı iki adet anahtar ile şekildeki devreyi kurarsan a anahtarı ile 4,- uygulanır. B anahtarı ile -,+ uygulanır.

İki anahtarı aynı anda açma güç kaynağını kısa devre olur.

Bunun olmasını istemezsen 4 kontaklı tek anahtar bulursan kullanabilirsin. bu anahtarda da on konumunda ilk ikisi açık son ikisi kapalı, ,off konumunda ise ilk ikisi kapalı son ikisi açık olmalı

kolay gelsin
 
Teşekkürler, 4 kontaklı benim işimi görür cinsten. Şeması nasıldır bilmiyorum ama bunun gibi birşey sanıırım?


Akım yönünü değiştirmem ,elektromıknatısın kutuplarını değiştirmem anlamına gelecek değil mi?
 
Aynen dediğiniz gibi.
Akım yönünü değiştirdiğinizde yani + ile - yer değişmesinde elektromıknatıs kutupları da yer değişir. Karşısındaki sabit mıknatısı bir iter, bir çeker. Yıllar önce ben de denemiştim sizin aklınızdaki projeyi.
 
Aynen dediğiniz gibi.
Akım yönünü değiştirdiğinizde yani + ile - yer değişmesinde elektromıknatıs kutupları da yer değişir. Karşısındaki sabit mıknatısı bir iter, bir çeker. Yıllar önce ben de denemiştim sizin aklınızdaki projeyi.

Sayın Şef,
Sizin yaptığınız uygulamada bir sıkıntı yaşandı mı? Benim diğer bir handikapım mıknatısların sürekli birbirlerini çekmesi için sisteme sürekli akım vermek zorunda olmam.Enerji tüketimi ve ısınma ihtimalinden korkuyorum.
 
Ozaman elektromıknatısı cekmek için değil itmek için kullan.Birbirini ceken iki mıknatıs , ve ikisi arasındaki cekim yönünü terse cevirecek gücte elektromıknatıs.Sadece itmek veya cekimi durdurmak için enerji vermen yeter diye düşünüyorum.
 
elektro mıknatıs çekme özelliklidir.karşısına veya içine mıknatıstan başka metalde koysan çeker.senin dediğin düzenekte diger mıknatısa yay sistemi takarsan kısa mesafede çeker,elektriği kestiğin zaman yay yardımıyla itmiş olur.
 
Net olarak bır kullanım yerı aklımda yok ama çok çeşitli varyasyonlarla açma-kapama amaçlı heryerde kullanılabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,187
Mesajlar
915,699
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst