Elektrik

Gökhan55

Üye
Katılım
9 Eki 2015
Mesajlar
52
Puanları
1
Yaş
38
Selam arkadaslar 1 daiere var altlı üstü biz bu evi iki daire yapıcaz yalnız bunların elektriği ayrı olucak bu bir dairenin elektrik tesisatının yenilenmesi mi Laz'ım tekrar baştan yada kısa yolu var mı bu işin
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Alt kattan üst kata giden hattı söküp yerine üst katın sayacının takılacağı yere yeni hat çekip eğer üst katın kendine ait bir sigorta kutusu yoksa oraya ayrı bir kutu konmalı geri kalan proje tadilat kısmı için yetkili elektrikçi gerekli
 
Ev müstakil alt kat ve üst katın sigortası tek bir sayaca ve sigorta kutusuna bağlı bizde bu evin alt kattaki sigortasını ayrı yapmak istiyoruz..usta ne tapusu Almanya'da yasıyorum ev müstakil olduğu için sorun yok
 
Yani sayaçlar evin en alt katında ve orda olmak zorunda şimdi biz sanırım en alttan kablo çekmemiz gerekiyor sanırım
 
Ben müneccimmiyim senin Almanya'da yaşadığını nerden bileyim. Türkiye'de 1 tapuya 2 sayaç vermez dağıtım şirketi o yüzden sordum Almanya'daki prosedür neyse git Almanlara sor o zaman.
 
İyide adam gb cevap ver bende sana bişey demedim sen sordun bende sana yanıt verdim..bende sana prodüsüre göre cevap verdim zaten.. bunda yanlış anlaşılacak bi durum yok..Almanlara sorsam nie buraya yazayım arkadaşım..
 
ayrı abone olman içi ayrı ayrı oturma ruhsatı ve tapu lazım ayrı abone olamazsın en iyisi bir elektrikçi çağır mevcut tesisatı trifazeye çevirmeni tavsiye ederim. sigorta kutulaeını ayırsın ve kolon linye hatlarını değiştirsin derim.
 
İyide adam gb cevap ver bende sana bişey demedim sen sordun bende sana yanıt verdim..bende sana prodüsüre göre cevap verdim zaten.. bunda yanlış anlaşılacak bi durum yok..Almanlara sorsam nie buraya yazayım arkadaşım..
Gökhan kardeşim senin sorduğun soruya ancak türkiye içinde cevap verebiliriz ama şuda bir gerçek ki Türkiye de veya almanyada da olsan yetkili bir elektrikçi bulacaksın ve tadilat projesi çıkarıp elektrik dağıtım şirketine başvuracaksın arkadaşların dediği türkiye de ayrı mimari projesi olmayan daire için bunu yapamazsın hem mimari projede değişiklik yapacaksın ki bunu burada belediyeye onaylatman lazım bu yeni projeye göre yeni elektrik projesi çizdirip elektrik aboneliği yaptırabilirsin ama bu bahsettiklerim türkiye de almanya da başka bir yol varsa bir elektrikçi sana cevap verebilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,354
Mesajlar
916,961
Kullanıcılar
450,212
Son üye
salamakas

Yeni konular

Geri
Üst