Elektrik tesisatı yapımı karlı bir iş mi?

Aliykar

Üye
Katılım
23 Kas 2015
Mesajlar
14
Puanları
1
Yaş
28
Merhaba arkadaşlar lisede tesisat ve pano bölümü okudum iki yıllık da MYO mezunuyum iş yeri açma belgem mevcut ilerde iş yeri acmayı düşünüyorum tesisat işi karlı bir iş midir örneğin tüm binanın tesisatını cekmek ne kadar sürer ve ortalama maliyeti ve karı ne olur.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
kârlı bir iş. bu sorulara burda cevap bulabilirsin hatta bende bir kaç şey yazayım ama buradan aldığın cevapların hepsi yüzeysel kalır. önce gir bir elektrikçinin yanına usta ya da kalfa olarak çalış bir süre, iş nasıl alınır nasıl yapılır para nasıl alınır öğren ondan sonra işe kalkış.
yoksa çok canın yanar. bir işi yapabilmek ayrı şey esnaflık ayrı şey.
yanına bir çırak alırsın bir daireyi iki üç günde teslim edersin. bin lira civarı alırsın. malzeme yeme içme çırak parası vergi derken sana iki üç yevmye kalır zaten ancak.
malzeme senden olursa daha çok kazanırsın. malzeme müşteriden olursa pek bir şey kazanamazsın.
yanında eleman çalıştırıp işleri büyütünce kârın artar haliyle ama derdin de artar.
hiç iş yapmıyor dahi olsan algısı vergisi derken şirket yılda on beş yirmi bin yer. e malzeme de alacaksın haliyle, ödemesini gününde yapmayanlar olacak ama sen piyasada adını duyurmak için tedarikçinin gözünde değerli olup aldığın iskontaları arttırmak için ödemelerini düzenli yapmak zorunda olacaksın.
haliyle kenarda en azından 50 ile 100 bin civarında paran olmalı ki, sağlam müşteri ve iş bulana kadar ayakta kalabilesin. en azından bir iki sene pes etmeden yılmadan zarar ediyor olmana rağmen sürekli iş kovalaaycaksın.
altında araban olacak sınırsız cep telefonun ve internetin olacak. şehrinde kapısını çalmadığın firma kalmayacak. hepsine mail atacaksın arayacaksın gideceksin. broşür bastırıp kendini tanıtacaksın. kartvizitin olacak. ağzın iyi laf yapacak ki adamlar sana iş versin. kaliteli malzeme kullanacaksın ki müşteri memnun kalsın.
yanına sağlam bir iki tane usta bir iki tane de çırak aldın mı yürür gidersin. ama sabır ve özveri şart.

bu anlattıklarımı gözünle görmen gerekiyor iş yeri açmadan önce.
ha ben yevmyeyle çalışacağım dersen yukarıda saydıklarımın hepsini at çöpe gitsin. günde seksen yüz lira kazanırsın. o da iş olursa. sigortan belki olur. olduğun yerde sayarsın para olarak ama tecrüben artar haliyle.
 
English home mağazası işine 22 yaşımdayken başladım korkarak girdim ama şuan düzen laboratuar ı sevil khiel's madame Coco arena ayakkabı vs gibi mağazaları yapıyorum. Özveri önemli ustamizin dediği gibi .inşaat işinde müteahhitler biraz ödemelerde sıkıntılı ama kurumsal firmalara tutunursan sırtın yere gelmez.

General Mobile 4G Dual cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Ahhh ahhh her çalışanın rüyası ticarete atılmak ve her işi rast gitmeyen ticaret erbabının rüyası mevcut borçlardan kurtulup maaşlı bir işe girmekken , bu soruya sağlıklı nasıl cevap verilir bilemedim vallahi. Kısacası burda her iki yönde de mesaj okursun kardeşim , iyi olanda kötü olanda . İşi biraz daha ileri götürürsek burda olumlu şeyler yazanları yarın batmışta bulabilirsin , batmışı çıkmışta bulabilirsin. Manyetik alan teorisi sorusu sorun cevaplayayım ama bunkadar zor sorular sormayın gözünüzü seveyim :)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,733
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst