elektrik proje armatür tipleri hakkında !!!

ice_man374

Üye
Katılım
30 Nis 2007
Mesajlar
77
Puanları
1
Yaş
39
bir park-kafeterya projesi çizimiyle uğraşyrm....ve bir sorunla karşılaştm...şimdi kafeteryanın teras kısmına bu siteden indirdiğim bir projede Q-60W (DUVAR TiPi ENKANDESAN APLiK ARMATÜR) kullanılmış...bende aynısını yerleştirdim fakat benim anlamadığım burdaki Q ne ifade ediyor...ben netten araştırdm ve bir bilgi bulamadm...asıl sorun şu ki kafeteryanın iç kısmında tavan yok...yani kubbe şeklinde tavan içi boş....ben buraya 4x18 kullanamam...ve araştırdığım kadarıyla glop tijli (sarkıtlı ) tip armatür kullanmam gerekiyo heralde....netten indirdiğim bayındırlık birim fiyat dosyasından araştırdım...Tip A tijli armatür:
25-30 cm. çapında opal cam gloplu, 150 cm.ye kadar uzunluğunda tijli alüminyumdan mamül armatür temini, işyerine nakli, 200 W.a kadar ampullü, porselen duyu, her nevi malzeme ve işçilik dahil, yerine montajı ile birlikte.

şimdi ben bu armatürü kullancam fakat projede hangi sembolu kullanmam gerekecek ve ne isim vercem???( Q-60W taki Q ve 60W yerine ne yazmalıyım )
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
bende ayni konu hakkinda bilgi toplamaya calisiyorum kardesim fakat senin 1 senedir cevap alamadigin gibi bende yeni actigim konuda cevap alamiycam sanirim:)) bu armatur secimi cok goreceli birsey sanirim kafasina gore yaziyor insanlar.. benmde basimda bir proje var bakalim nasil kalkicaz altindan umarim bu konuda geRekli bilgileri edinmissindir. banada yardi edersen sevinirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,269
Mesajlar
916,344
Kullanıcılar
450,089
Son üye
faysalokuyan

Yeni konular

Geri
Üst