Elektrik-Elektronik Bölümü Hakkında Bir Kaç Soru

Sevgili Albaytrex, hangi mesleği seçersen seç, ilk kural: Seçtiğin işi severek yapmalısın. Eğer kafana bir problem takıldığında gece 3lere, 4lere kadar uykusuz kalabiliyorsan ve o işi yapmaktan tuhaf bir haz alıyorsan başarılı olabilirsin. Eğer elektronik mesleğini seçersen yukarıda ycmy'nin çok güzel özetlediği şeyleri tekrar etmek istemiyorum. Tek ilavem: Mesleğinde araştırmacı ol, teknik katalog okumasını çok iyi öğren(bunun için İngilizce'ye ihtiyacın var) ve teknik gelişmelerden kopma. Böyle olursan gerisini düşünme. Hayatından zevk alarak çok iyi bir gelir sahibi olursun.
 
arkadasım ben sana karsı acık konusayım eger gercekten gelecegini garanti altına almak istiyorsan sana tavsiyem tıp yok tutmuyor dersen hukuk yok oda olmuyor dersen saglıkla veya gıdayla ilgili bir bolum oku eger elektrik elektronikte merak yoksa sevmiyorsan inana sana işkence gelir birde bolum gercekten cok agır bir bolumdur masa bası iş de zor bulur gibisin elektrik muhendisi olupda sahaya cıkmayan muhendis gormedim secim senin allah gonlune gore verir insallah
 
tesekkür ederım ya ben makıne ve elektrık arasında gıdıp gelıyorumm 2 sınden bırı fark etmez :)
elektrık-elektronık mi sadece elektrık muhendıslıgımı okuyuım.
2 sı arasındakı fark nedır?
 
valla puanı yeten elektrik mühendisliği seçiyor genelde, eskiden kamuya girişleri çok kolaydı , şimdi birleşmiş kodlar eskisi gibi kolay değil ama piyasada elektrik mühendisliği daha iyi rağbet görüyor. Elektrik elektronik mühendisliğinden mezunlarında bir çoğu elektrik alanında çalışıtığı için, eğer elektronikle ilgili bir hevesin yokda düz elektrik mühendisliği daha avantajlı.
 
sadece elektrik derim ben de naçizane görüşüm budur
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst