Elektrik-Elektronik Bölümü Hakkında Bir Kaç Soru

albaytrex

Üye
Katılım
20 Tem 2010
Mesajlar
22
Puanları
1
Yaş
31
Ya ben bu sene karadenız teknık unv. okumak ıstıyorum.. iş olanakları nasıl? kolayca iş bulabılırmıyım? iş alanları nedir? bu bölüm hakkında bilgi verırımısnz? kafam cok karısık... veya bılgısayar muhendıslıgı ya da ınsaat muhendıslıgı.. sizce hangısını seçmelıyım.... ama favorım elektrık... :confused::confused::confused::confused:
 
Son düzenleme:
çağin mesleğını neden seçmıyorsun bence elektroniği seçmelısın gunumuzde dağdakı çobanımızın dahı elektroniğe ihtıyacı var çoban kardeşlerımız alınmasınlar çoban derken aşağilayıcı tabır kullanmadım aksıne çobanlarımız şu anda piyasada en ıyı maaş alan sektoru yapıyor tabıı becerebılene bana ontane koyunu verseler kaybedeceğım dıye kafayı yerım adam 1000 taneyı kaybetmeden gunlerce dağlarda gezdırıyor:) yınede sen elektroniği seç ha şuda var elektroniğe karşi aşkın sevgın varsa yoksa sakın seçme:)
 
ya ben cok sevıyorum ama hayat kosullarınıda ele almak lazım.. ve okudugun unıversıtede iyi olmalı katu de ne bılım iyi mi ki :) fızıkde en sevdıgım konu ıdı :) ama bence onla alakası yokdur :) bıraz bölüm hakkındaq bılgı veırırırsenız..
 
ben elektrik elektronik mühendisiyim iş olanakları sınırsız aklına gelebilcek heryerde çalışsabilirsin tabi ekonomik koşulları kabul edersen yeni mezun bir mühendise pek maaş vermezler devlet ataması dersen çok zor kpss den 90 puan alacaksın ki atanasın zor bir bölüm kafanı karıştırmak gibi olmasın ama çalışmayı seviyorsan yaz :D
 
:)sen dıploma almadan maaşı duşunuyorsun aslan yeğenım hele bır okulu bıtır dıplomanı al muhendiz ol asgarı ucretle bıraz talım et ondan sonra işverenının masasına yumruğunu vur ben bu maaşı ıstıyorum dıye benım oğlumda muhendıslık okuyor ama ustanın yanında çalışıyor şuanda parasında gozum yok hayat tecrubesı oğrenıyor okulda hayat tecrubesı vermıyorlar meslek konusunda yol gosterıyorlar gucun varsa yolu takıp edıp hayatta tutunursun şimdıden maaş derdıne duşersen mesleğınde başarılı olamazsın
 
7 yasınızdamı evlendınız :) herhalde yas yanlıs.. ya ben sadece bölüm hakkında bılgı ıstıyorum :) hangı mevkıye kadar yukselebılırım... calısma sartları nasıl onları soruyorum :) maas ısın espırısı :)

forum sakinlerı bıraz daha yardımcı olursanız sevınırım yha :)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Elektrik elektronik mühendisliği okuma; elektrik mühendisliği oku.
 
bak kardeşim elektrik-eleketronik müh. iyi bir bölümdür ama sen kendini geliştirirsen. Sen sadece diplomayı alıyım nasıl olsa mühendis oalcaz iş buluruz diye düşünürsen biraz zor bulursun. Ben de elektrik-elektronik mühendisiyim, genelde bu bölümden mezun olanlar elektriğe yöneliyor. Çünkü iş bulmak daha kolay. Sen elektroniğe yönelmek istiyorsan sana tavsiyem: Bir dal seç ve onda uzmanlaşmaya bak. İkincisi ingilizceyi bilmek zorundasın(elektrik de seçsen). üçüncüsü boş zamanlarında gezme seçtiğin dal ile ilgili çalışmalar yap. Hafta sonları git bir ustanın yanında bedava çıraklık yap. Ne biliyim bir şekilde kendini geliştir ve okul bitip bir mülakata girdiğpinde "ben bu konuyu biliyorum de". Bunları yaparsan "iş seni seçmez sen işi seçersin çünkü çok geniş bir çalışma alanı var. Maaş konusuna gelince bu tamamen yukarıda söylediklerime ve birazcık da senin kendini pazarlamana kalmış. 700 tl ile çalışan arkadaşım da var 2500 tl ile çalışan da. Şu anda pazarda ortalama 1500 tl den gidiyor mühendisler:D (yeni mezun) başka sormak istediğin birşey olursa cevaplamaya hazırım. Son olarak okul konusuna glince eğer girebiliyorsan ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi, Hacettepe... bu üniversitelerden birine gir. ama giremiyorsan da sen kendini geliştirerek aradaki farkı kapat.
 
arkadaşı aydınlatırken beni de aydınlattınız teşekkürler
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,847
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst