Elektrik araç şarj kompanzasyon sorunu

Merhabalar. İşyerimde elektrik aracımı şarj ederken sürekli olarak şarj kesme problemi yaşıyorum. Bunun sebebi ise kompanzasyon sistemidir. Sistem her devreye girdiğinde şarj 0kW'ya düşüyor ve tekrar yavaş yavaş 11kW'ya yükseliyor. Kompanzasyon sistemini kapattığım zaman sorunsuz bir şekilde şarj edebiliyorum. Bu konu hakkında bilgisi ve önerisi olan varsa yardımcı olmasını rica ederim. İyi günler.

Bir kaç nedeni olabilir. Kompanzasyon sisteminde aşırı reaktif yüklenme yaşanıyor olabilir, harmonikler olabilir.
Yerinde inceleme için öncelikle kompanzasyon firmanızdan destek istemeniz yararlı olacaktir.

Son düzenleme:
allaa allaaa çok enteresan ?kaderde böle şeyler duymakta varmış.. kuvetle muhtemel sizin sarj cihazındaki bir korumadan olabilir başkada aklıma bişi gelmiyor.. yani kondansatör devreye girdiğinde hadi voltaj 3 5 10 volt yükselsin sıkıntı olmaz o zaman ya harmonik yapıyordur yada ne bilim kondansatörün biri patlaktır dengeyi bozuyordur valla bilemedim . profesyonel bir güç analizatörü takıap bakmak lazım .. fluke yada metrel yada chavoşn arnoux gibi bir cihaz yani örneklemeleri seri alabilen .

0'a dustu, ardindan 11kW'a yukseliyor dediniz. Sonrasinda sarj sorunsuz devam ediyor mu?

Yani bahsettiginiz bu olay sadece ilk seferde mi oluyor?

Ayrica su konu kafama takildi.

Elektrikli aracin guc kaynagi zaten PFC duzenegine sahiptir. Durum boyle iken neden kompanzasyon sistemi uzerinden besliyorsunuz?

Kompanzasyon sistemi devreye girdiğinde gerilimde anlık bir dalgalanma oluyor olabilir. Aracın üzerindeki yerleşik şarj ünitesi gerilimdeki anlık dalgalanmadan dolayı korumaya geçip gerilim normalleşince şarja tekrar devam ediyordur diye tahmin ediyorum.

Forum istatistikleri

Konular
133,382
Kullanıcılar
459,229
Son üye
abdullah.mungan

Yeni konular

Geri