Elektrik Üreten Motor

vecize

Üye
Katılım
5 Tem 2011
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
29
İyi akşamlar arkadaşlar, ben bir sistem düşündüm; fakat tek eksiğim dönünce elektrik üreten bir motor bulmak. İnternet'te aradım ama ne adında arayacağımı bilmediğim için bulamadım. Kısacası elimle çevirdiğimde elektrik üreten motorun adı nedir? nereden alınır?
Teşekkürler.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
alternatör. arabaların şarj dinemoları mesela asıl adı alternatördür fakat alternörü elinle döndürüp elektrik üretemezsin çok güçlü motorlardır.normal oyuncak araba motorları bile elektrik üretebilir.sistemini bilmediğim için pek yardımcı olamıyacağım.
 
aslında yapmak istediğiniz sistemi biraz açıklarsanız daha detaylı yardım edebiliriz.
 
araba altörnatörü ile elektrik üretebilirsin ama biraz devir lazım vede çıkışına köprü diyot eklemen lazım.
 
en basit teyp motoru da elektrik üretir.bisiklet dinamosuda araba alternatörleride üretir.alacağın akıma göre size fikir verebiliriz.bir mıknatıs içine yerleştirilmiş bobinden hareket ettirerek üretilir.yada voltaj vererek hareket alabilirsin temel kural bu bazı ufak tefek ayrıntılarla hepsi aynı sayılır.kolay gelsin.
 
Kardeşim ne aradığını doğru düzgün söylesen bizde ona göre cavap versek daha kolay olur. Bütün sistemim hazır diyorsun bu hazır olan sistemin ne acaba? Amacın ne elektrik üretip nerde kullanacaksın evine elektrik mi sağlayacaksın yoksa iki tane pil mi sarj edeceksin? cevap almaktan daha önemli birşey varsa oda doğru cevap alabileceğin bir soru sormak. Ben bu her motor elektrik üretir olayını gözünle görmen için sana bir motor söyleyeyim eski çamaşır makinalarının beyin motoru şu hani makina programını kurmak için elinle çevirdiğinde garj gurj sesler gelen yer çam mak sının beyni denen kısımdır yeni makinalarda olmaz şimdikiler elektronik bu beyin kısmının içinde rokko sıkı şeker kabı kadar bir motor bahsettiğim al bu motoru ucuna bir tane led tak elinle o ki döndür ledin ışık verdiğini görürsün eğer dediğim gibi sorunu biraz açarsan yardımcı oluruz.
 
Arkadaşlar, bende bu başlık altında bir soru sormak istiyorum. Elimde 16kw 1400 devir/dk da 380 V veren bir alternatör var. Rüzgar türrbini yapma projemiz var.1400 deviri yakalayamazsam yani daha düşük devirde daha az volt mesela 220 v alma şansım varmıdır?
 
Arkadaşlar, bende bu başlık altında bir soru sormak istiyorum. Elimde 16kw 1400 devir/dk da 380 V veren bir alternatör var. Rüzgar türrbini yapma projemiz var.1400 deviri yakalayamazsam yani daha düşük devirde daha az volt mesela 220 v alma şansım varmıdır?
öncelikle türbini kuracağınız bölgedeki yıllık rüzgar durumu verisi gerekli (rüzgar kaç gün esiyor, ne kadar hızla esiyor). Buna göre kanatların boyutu ve redüktörün dönüştürme oranı belirlenecek. Daha sonra ne tip bir alternatörünüz var? Asenkron generatör mü? Senkron generatör mü? (bu tip uygulamalar asenkron generatörle yapılır.) Çıkış geriliminin sabit olması istenir. Uyarma akımını ayarlama ile de yükünüzün durumuna göre (rezistif, endüktif veya kapasitif) besleme yapacaksınız. Devir düştüğünde frekans da düşer ki istenmeyen bir durumdur.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst