Deşarj tüpündeki vakum için bir vakum pompasına ihtiyaç bulunuyor.Deşarj tüpünde vakum için gerekli negatif(-mmHg) basıncını belki ev ortamında karşılamanız zor olabilir veya karşılayacak olan özel vakum pompasının belki de maliyeti, cihazın maliyetinin iyice yükselip,evde yapılmasını olanaksız da kılabilir.Ev ortamından bahsediliyor,ama bana sanki bir laboratuvar ortamı gibi görünüyor.Zaten yüksek teknoloji sayılabilecek bu düzeneğin de orada,laser ışığı için gerekli önlemlerin(Gerekli gözlüklerle,düzeneğin tutturma aparatlarıyla tespit edilip; yansıma,kırılma,sapma gibi durumlarına karşı, en yüksek koruma önlemlerinin) alınması şarttır.Kanaatimce bir tek elektrikli çalıştırma devresi evde kolayca yapılabilir.Bir de soğutma suyu devresi var,küçük bir su pompasıyla bu da yapılabilir.
Evde yapılabilen tip bir lazer olarak da; Bilim ve Teknik dergisinin,yine yakın zamanlarda (Ya bu yıl veya geçen yıl tam olarak da hatırlayamadım.) yayınlandığı bir dergi yazısında; evde yalnızca atmosferdeki açık hava ile (Atmosfer basıncında=1 atm.'de)cam bir masa üzerine kurulu bulunan bir düzenekle(Çok dar bir hava boşluğuna sahip olan bir düzeneğe, yüksek gerilim deşarjının uygulanması neticesiyle karşısındaki bir kağıt üzerinde parıldayan bir ışık noktası oluşturması) çalışabilen,vakum pompası ihtiyacı bulunmayan,elektrikli çalıştırma devresi kolayca yapılabilen,malzemeleri basit ve daha kolay temin edilebilen,ev kullanımı için daha uygun bir uygulaması, çok detaylı olarak anlatılmıştı.Bunu Bilim ve Teknik dergisinin, netteki eski arşiv sayılarından araştırıp bu konuyu bulmanız mümkün olabilir.Ayrıca, benim de bu konu epey ilgimi çekmiş, evde yapılabilir olduğuna inanmıştım.