easy yardım

Katılım
9 Şub 2009
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
42
easy program yazıyorum fakat plc kontrol edemiyorum
sorun şu ilk sayfada problem olmuyor sayfalada geziniyorum fakat togle yada on off tuş koyduğumda ekranda göremiyorum ve plc no response alarmı veriyor acil yardım edebilirmisini<zz şimdiden arkadaşlara çok teşşekür ederim
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
hangi plc'yi kullanıyorsun? gerçi bunu meraktan soruyorum. Yaptığın programda edit/sistem parametrelerinden plc tipini kullandığın plc yi seç. eğer bunu da yaptı isen kullandığın plc ile tp arası bağlantı kablon doğru mu? bu ikisini de yaptığın halde haberleşmiyorsa portlarından biri yanmış derim.
 
dostum bu yarım yumalak bilgilerle sana kimse yardım edemez..
hani tip plc ile haberleştirmek istiyorsun ?
hangi model HMI ı kullanıyorsun ?
bağlantılarının doğru olduğuna eminmisin ?
HMI dan sistem settings den PLC nin modeli.. haberleşme protokolü, hızı vs. gibi bilgileri giridin mi ?
 
SAVAŞ İPEKÇİ arkadaşım hem yardım edecek yokmu diye yazmışsın, hemde sana yardım edebileceğimiz hiç bir soruya cevap vermemişsin. Sorunun çözüldü ise yazda bizde bilelim.
 
arkadaşlar çok özür diliyorum
uzun zamandır seyahatteydim plc ve easy haberleşme koblosu şemaları yanlışmış panasonıc sitesinden indirdim
:eek:
 
arkadaşlar merhaba easy panel ile panasonic fp0'dan oku-yaz yapmaya çalışıyorum fakat hiç bir sonuç yok, kabloları panelden çıkan şemalara göre yaptım, plc programlama kablosu bilgisayara takılıyken panel programını online simülasyona alıyorum plc'ye problemsiz yazıp okuyor, fakat aynı progamı derleyip easy500 panele yüklüyorum tık yok, bi de tüm plc türlerinde haberleşme hatalarını gösterirken NAIS plcde "PLC RESPONSE ERROR" hatası da vermiyor. Panel programından diğer plcleri seçtiğimde COMM. lambası haberleşmeye çalışırken yanıp sönüyor, Nais Plc (Matsushita FP) seçtiğimde kırmızı COMM lambası sürekli yanık pozisyonda, kabloyu çeksem de değişmiyor. Bi yerde bişeyler yanlış ama çözemedim,

PLC NAIS FP0 9600 , 8, Odd, 1 , ToolPort Adres=1
HMI EASY560TV46 9600,8,Odd,1,,Plc Adress=1 Ayarlı
software EasyBuilder500 V5.7.0 (Cihaz 5.5.0 ve üstü ile programlanabiliyor.)
 
caglaruzel arkadaşım yazacaklarımı iletişim bağlantılarının düzgün yazdığın programı doğru kabül edip yazıyorum. Online simülasyon yapıyorsanız plc ve pc ile bağlantılarınız normal iletişiminiz düzgün çalışıyor demektir. COM sürekli yanıyorsa iletişim normal demektir. Diğer plc leri seçtiğinizde onlara görede kablo yapıp ve o plclerle bağlanmanız gerekir. Plc de fp0 da extra com porttan easyview e tool porttan pc ye bağlanın. Plc de yazdığın programı plc ye yollamadan önce option menüsünden plc configuration-comport seçeneğini seçip not use kısmını computer link yapın. easyview e bir R0 dahili rölesini tetikleyen toogle atayın yalnızca bir tane. plc yede R0----------Y0 gibi basit bir program yollayın ve deneyin. Denerken pc yi hem hmi dan hemde plc den ayırın. Her şey düzgünse ve sorun devam ediyorsa HMI da veya PLC de dahili bir sorun olabilr. Plc nin her 2 comportundan ayrı ayrı pc ye bağlanabiliyorsan ve program alıp yükleyebiliyorsan plc sağlamdır. Plc yi başka panelde , hmi yı başka plc de deneyebilirsiniz. 2. bir çözüm ise kullandığın pc ile hmi ve/veya plc arasında topraklama sorunu vardır bu pc anakartındanda kaynaklanabilir. Saçma sapan durumlar yaratır. Sorun hmi de ise rs232 iltişim entegresi ve/veya sn75176 entegresi arızalı olabilir.
 
S7 CPU 212 ile easyview operatör paneli arasında bağlantı kurabilecek kablo hakkında bilgisi olan var mı ?

şimdiden teşekkürler
 
MT-500------------------S7-200
RS-485 port--------------CPU port
SubD 9 dişi---------------SubD 9 erkek

2 RX+ ------------------- 3 D+
1 RX- ------------------- 8 D-
5 gnd ------------------ 5 GND
 

Forum istatistikleri

Konular
128,192
Mesajlar
915,737
Kullanıcılar
449,968
Son üye
ibrahimkalebayir38@gmail.

Yeni konular

Geri
Üst