Eşpotansiyel Barası?

Katılım
10 May 2008
Mesajlar
84
Puanları
1
Yaş
37
Yıllar önce tesis edilmiş bir sistemdeki tüm topraklamaların eşpotansiyel bara üzerinden topraklanıp topraklanmadığını nasıl anlayabiliriz?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
eşpotansiyeli referans alarak bütün bağlantı noktaları ile eşpotansiyel arasındaki direnç değerlerini okuyarark anlayabilirsin.
 
eşpotansiyeli referans alarak bütün bağlantı noktaları ile eşpotansiyel arasındaki direnç değerlerini okuyarark anlayabilirsin.

Ben proje ağırlıklı çalıştığım için uygulamada nasıl olduğunu pek bilmiyorum. Projede eşpotansiyelin filizi dışarıda kalır, diğerleri ona bağlanırdı. Bu tesiste hepsi topraklı, iletkenler yerin altına giriyor. Bunlar yerin altında eşpotansiyel baraya mı bağlılar, yoksa direkt toprağa mı bundan emin değilim.
 
Yapılmış tesisat fotograflarını da inceledim, toprak veya zemin altına yerleştirilmiş eşpotansiyel barası göremedim. Eşpotansiyel baralar anladığım kadarıyla daha sonradan da tesis edilebilecek yüklerin topraklanması veya her topraklama iletkeni sorununda zemini kazmamak için açık bir alanda bırakılıyorlar. Uygulamada hiç yeraltına veya zemin altına gömülü eşpotansiyel bara göreniniz var mı, yoksa topraklama iletkenleri direkt yeraltına doğru doğru gittiği için bu tesiste eşpotansiyel bara olmadığını kabul edebilir miyim?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,757
Kullanıcılar
449,975
Son üye
yamanelektronik2023

Yeni konular

Geri
Üst