dspic30f2010

Katılım
7 Ara 2009
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
41
elimde dspc30f2010 işlemcisi bulunmakta.Bu işlemcinin yapmamı istediği işleri mikcoC de yazdım.Programlayıcı olarak da mikroelektronikanın dspic programlayıcısını kullandım.Ancak kodu çalıştıramadım.Yani dspic i programlayamadım.bu konu ile uğraşan arkadaş varsa dspic leri hangi programlayıcı ile programlamam gerektiğini ve dersleyici olarak da hangi derleyiciyi seçmem gerektiğini söylerse çok memnun olurum.Bu dspic yüzünden tek derse kaldım ve 10 günde yapamazsam bu işi bir ders yüzünden okulu uzatacam.teşekkür ederim...
 
ilk önce uğraştığınız iş nedir?nasıl bir proje yapıyorsunuz?
 
bu dspic in 6 adet pwm çıkışı olduğundan dolayı tercih etmiştim.motor kontrolü yapıcam.mikroelektronikanın dspic programlayıcıları ile dspic i programlayamadım.microchip in var programlayıcısı ama onunda türkiye ye gelmesi uzun zaman alıcak.yardım bekliyorum.
 
derleyici olarak hi-tech c dspic compiler kullanmanı tavsiye ederim. örnek bulmak zor ayrıca kütüphaneler yok fakat uğraşırsan yapabilirsin.

programlama:
ICSP ile programlayabilirsin. USB programlama kartlarının üzerinde ICSP uçları bulunmakta (clock, vdd, vpp, vss, data) bunları aşağıdaki resimdeki gibi bağlayarak programlama yapabilirsin. dspic30f4011 ve dspic30f4013 de programlama yapıyorum sorun yok.


Vdd ve Vss uçlarını göstermedim onları da bağlayacaksın...
 
gençler bana türkçe dspic30f2010 notu lazım ya da datasheeti bulabilr misniz ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,252
Mesajlar
916,209
Kullanıcılar
450,067
Son üye
ERENLER04

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst